Zbog političke korektnosti u "Prijateljima" uskoro i crna glumica

KOLIKO politička korektnost ponekad može biti apsurdna, pokazuje i novi slučaj sa serijom "Prijatelji". Naime, crna glumica Aisha Tyler ušla je u stalnu glumačku postavu "Prijatelja" isključivo zbog svoje boje kože.

Nakon prigovora da je serija "prebijela", producenti su u glumačku postavu odlučili uključiti jednu crnu glumicu - Aishu Tyler. Tim potezom producenti misle bolje dočarati etničku raznolikost velikog grada.

"Prijatelji" su šesta najgledanija emisija među bijelcima u SAD-u, ali tek 65-a među crncima, za što je sigurno "zaslužna" i činjenica da su se u desetogodišnjoj povijesti "Prijatelja" crni glumci pojavljivali samo u malim, sporednim ulogama.

Lijepa Aisha će glumiti paleontologinju, u ljubavi razapetu između Joeya i Rossa.

Za London Evening Standard jedan od pomoćnika producenta serije izjavio je: "Svih šestero glavnih glumaca su bijelci, svi gostujući glumci su bijelci. Na kraju krajeva, radnja "Prijatelja" je smještena u New York, grad poznat po svojoj raznolikoj populaciji."

"Producenti serije su se zabrinuli kad su čuli kritike i odlučili su primiti Aishu." - dodao je.

Aisha dosad nije imala zapaženijih uloga, a najpoznatiji film u kojem je glumila bio je nedavno snimljeni "Santa Clause 2".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara