Zbogom, vazektomijo: Izumljen je "prekidač za spermu", pogledajte kako radi

Zbogom, vazektomijo: Izumljen je "prekidač za spermu", pogledajte kako radi

Screenshot: Vimeo

STANDARDNA vazektomija kakvoj su se muškarci dosad podvrgavali mogla bi postati prošlost nakon izuma njemačkog inovatora Clemensa Bimeka, koji je javnosti predstavio "prekidač za spermu" koji bi snažnijem spolu trebao omogućiti da jednostavno "uključuju" i "isključuju" svoju plodnost.

Novi izum je svojevrsno "dugme" veličine gumenog bombona koje bi se trebalo ugraditi u mošnje. "Prekidač", punog imena Bimek SLV, radi tako što "vraća" spermu u testise i tako onemogućuje ejakulaciju, a znanstvenici tvrde da je jednako pouzdan kao i vazektomija. Ima, međutim, i dvije velike prednosti: muškarac može u bilo kojem trenutku pritisnuti "prekidač" i ponovo postati plodan, a čitava "ugradnja" traje oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon implantacije muškarac "prekidač" će oko tri mjeseca ili 30 ejakulacija ostati "otvoren", a tek kada može stisnuti "dugme" i postati privremeno sterilan.

U pitanju je još jedno u nizu dosad ne osobito popularnih rješenja koje omogućuje muškarcima da se razmnožavanje uzmu u svoje ruke. Pitanje je može li Bimek SLV ili "prekidač za spermu" napraviti revoluciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara