ZBOR RUSKE VOJSKE PJEVAO PAPI

Zbor ruske vojske pjevao je u petak u Vatikanu u čast papi Ivanu Pavlu II. u povodu 26. obljetnice njegova pontifikata, koju će papa obilježiti u subotu u krugu najbližih suradnika.

Koncertu u velikoj sali za audijencije, pod ravnanjem Vjačeslava Korobka, tijekom kojeg su plesači i plesačice interpretirali priče iz ruskog folklora, nazočilo je oko pet tisuća osoba, među kojima je bilo kardinala, prelata, viđenijih osoba i vjernika.

Osim facinirane publike, predstavu ruskih vojnika, među kojima su bili i kozački plesači, pozorno je pratio i 84-godišnji Papa, često ih nagrađujući pljeskom.

Uobičajeno isposnički izgled dvorane Pavla VI, ovom prilikom pretvorene u koncertnu dvoranu, ublažen je ukrasima, među kojima su se isticali kipovi znamenitih sovjetskih "heroja rada", čiju je vizuru, među ostalima, zvučno idealno upotpunila svjetski poznata pjesma Kaljinka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert su u izravnom prijenosu mogli promatrati i TV gledatelji iz Rusije.

Nekadašnji zbor Crvene armije već je 1988. pjevao Papi u jednoj drugoj vatikanskoj sali, a Ivan Pavao II ruskim je umjetnicima nakon koncerta zahvalio na ruskom jeziku.

(Hina) xdam ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara