Zdrava politika: Arnold Schwarzenegger i Boris Johnson provozali se biciklima

Foto: AFP

HOLIVUDSKA zvijezda i guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger u četvrtak se susreo s londonskim gradonačelnikom Borisom Johnsonom. Važne razgovore obavili su tijekom vožnje londonskim parkom nakon čega je Arnold dijelio autograme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim što su za taj susret isprobali bicikle napravljene od recikliranih materijala, tema njihovog susreta bila je kako smanjiti emisiju štetnih plinova u atmosferu te na koji način i kojim sredstvima razvijati tržište prijevoznih sredstava s niskom ili nikakvom emisijom štetnih tvari za okoliš. Upravo svojom vožnjom na biciklu htjeli su dati pozitivan primjer ostalima.

Vožnja biciklom također topi masne naslage i ubrzava metabolizam pa se kalorije nakon nekoliko dana već počnu brže topiti, na biciklu se povećava osjećaj za ravnotežu i koordinacija, takva tjelovježba smanjuje rizik od koronarnih srčanih bolesti, vježba srce, krvne žile i pluća, a osigurava i razvijene te tonirane mišiće bedara, listova i leđa.

Zanimljivo je i kako užitak i zadovoljstvo koje nastaje prilikom vožnje biciklom umanjuju stres, tjeskobu i depresiju, a liječnici su uvidjeli da vožnja biciklom čini dobro pacijentima s dijagnosticiranim rakom i dijabetesom. Također, biciklizam ne izaziva nikakve štetne nuspojave za prirodu i okoliš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara