Željko i Đipsi: Priča o osječkom beskućniku i njegovom psu vraća vjeru u ljude

Željko i Đipsi: Priča o osječkom beskućniku i njegovom psu vraća vjeru u ljude
Foto: Facebook

ŽELJKA i Đipsija zna čitav Osijek. Njih dvojica su nerazdvojni i u dobru, ali i u zlu. Zajedno već godinama žive na ulicama Osijeka, a kad je saznao da 24. studenog mora na operaciju, Željku je samo jedno prolazilo kroz glavu - gdje će Đipsi?

Njihovu priču objavili su osječki volonteri na Facebooku i potražili pomoć.

"Ovo je jedna od onih osječkih priča za koje se zna i van Osijeka jer pisalo se o Đipsiju i Željku. Po novinama, portalima, fejsbuku... Poznati osječki beskućnički par. Imaju malo, ali i to malo dijele. Žive na ulicama godinama, nerazdvojni. Svašta im se izdogađalo otkako smo se upoznali, liječili smo Đipsija, kastrirali ga, pazimo na to da redovito dobiva ampule... Mnogi su bili spremni pomoći, a mnogi i pomogli", stoji na Facebook stranici azila Osijek.

"Željko ima zakazanu operaciju 24.11., oporavak može biti par dana ili par tjedana, znate da je to teško reći...
Ono što ga najviše brine, gdje će Đipsi dok ga nema. Ne bih se čudila ako ne nađe rješenje da ni ne ode u bolnicu. A to nije dobro ni za jednoga. Ako ne bude druge, ići će u Azil. Ali znam da bi im to obojici slomilo srce", stajalo je u objavi kojom su osječki volonteri potražili pomoć za Đipsija.

Njihova potraga je uspješno završena. 

"Đipsiju je smještaj nađen, Đipsi će ići kod Tena Lala koja ih je prva i primijetila i obratila pažnju na njih dvojicu tako da se za smještaj ne trebate brinuti", otkrili su nešto kasnije u komentarima.

Priča o Željku i Đipsiju mnogima je vratila vjeru u ljude. "Divni ste, još ima dobrih ljudi", "Drago mi je da ljudskost još nije umrla kod ljudi", slavili su Osječani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara