Željko Joksimović ne smije voditi Eurosong zbog sukoba interesa?

JEDAN od najpopularnijih srpskih pjevača prije nekoliko dana opet je, kao autor pjesme "Oro", izborio nastup na Eurosongu, zbog čega je njegova ranije najavljena uloga voditelja te glazbene manifestacije postala upitna. Neki, naime, u činjenici da će se na pozornici pojaviti kao voditelj i autor pjesme vide sukob interesa, a čeka se službeni odgovor Eurovision Broadcast Uniona.

> Beovizija nakon dugo vremena bez skandala, pobijedila Jelena Tomašević

Početkom sljedećeg tjedna u Beograd pristižu predstavnici delegacija svih zemalja koji sudjeluju u ovogodišnjem Eurosongu, koji će, piše Eurovision Croatia, raspravljati o eventualnom sukobu interesa kao i pitanju treba li Joksimović, koji je na Eurosongu s "Lane moje" osvojio drugo, a s "Lejlom" treće mjesto, odustati od vođenja najveće europske "parade kiča".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj Darko Kamarit iz organizacijskom tima beogradskog Eurosonga rekao je medijima kako u statutu EBU-a nigdje ne piše da je zabranjeno voditi Eurosong i na njemu se natjecati kao autor pjesme, a Joksimović je dodao kako čeka odluku nadležnih, te da neće biti previše razočaran ukoliko mu uskrate čast da postane eurovizijski voditelj.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara