Žena osuđena za uznemiravanje Rija Ferdinanda

Žena osuđena za uznemiravanje Rija Ferdinanda

Foto: AFP

38-GODIŠNJA Susanne Ibru proglašena je krivom na sudu jer je prošle godine tri puta pojavila nepozvana u obiteljskom domu braniča Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rija Ferdinanda. Dotična je žena uhodila slavnog engleskog nogometaša i donedavnog kapetana reprezentacije i njegovu suprugu Rebbecu u njihovom obiteljskom dvorcu, u razdoblju između veljače i lipnja prošle godine.

Prvi njezin dolazak dogodio se u vrlo ranim jutarnjim satima jednog hladnog dana u veljači. "Bio sam ljut i uznemiren, jer je dama narušila mir moje obitelji. Imam mladu obitelj i to svakako nije bilo niti mjesto niti vrijeme za dolazak u moj dom. Pozvao sam sigurnosnu službu mog kluba, koja je nakon toga zvala policiju", svjedočio je Ferdinand.

Susanne Ibru, koja se sama branila na sudu, objasnila je kako se uputila tri puta u dom Ferdinandovih jer je "prolazila kroz teškoće". "Željela sam o tome popričati s vama. Samo sam željela razgovarati s vama", obratila se Ferdinandu. "Ali, pojavili ste se u mojoj kući u `nemoguće` vrijeme! Ja vas čak i ne poznajem. Niste smjeli doći u moj dom", odgovorio joj je Ferdinand.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoje sukobljenih nije se moglo niti složiti oko vremena kada su se prvi puta susreli. "Dogodilo se to na Old Traffordu tijekom treninga. Sjećam se da mi je netko rekao da me neka dama želi vidjeti", svjedočio je nogometaš. Ibru se nije složila. "Prvi puta sam vas upoznala još 1998. godine ispred kuće vašeg očuha u Peckhamu. Tada ste još igrali za West Ham. Posjetila sam vas i vašeg mlađeg brata. Sjećate li se toga?", pitala je Ferdinanda koji je odgovorio: "Ne".

"Vidimo se uskoro, doviđenja!"

Ferdinand je opisao i jedan od sljedećih dolazaka nepozvane gošće u njegov obiteljski dom. "Dovezao sam se kući i ugledao je pred vratima. Tada sam pogledao na zaslon svog mobitela i ustanovio da imam propuštene pozive od moje supruge. Odlučio sam razgovarati s njom. Bilo mi je najvažnije zadržati je u razgovoru i dati joj do znanja da sam pozvao policiju. Pitao sam je zbog čega se opet uprizorila u mojoj kući. Rekla je da postoje stvari koje trebamo razriješiti. Nemam pojma o čemu je pričala. Upitao sam je je li ona navijačica? `Ne, ja sam više od toga`, odgovorila mi je. Policija je stigla i odvela je. Tada sam pomislio da mi je potrebna zaštitarska služba u kući. Nikada ranije mi to nije trebalo", prepričavao je Ferdinand.

U sudnici se nije pojavila Ferdinandova supruga Rebbeca, budući da je ovih dana na svijet donijela treće dijete u obitelji. Nakon što je Ferdinand dao svoj iskaz, napustio je sudnicu. Optužena žena dobacila mu je u prolazu: "Vidimo se uskoro, doviđenja!". Nekoliko minuta kasnije, posvađala se sa sucem, nakon što je tražila odgodu kako bi angažirala odvjetnika. "Već ste otpustili dvojicu odvjetnika, suđenje mora ići dalje", rekao joj je sudac. "U tom slučaju, ja odlazim odavde", kazala je Ibru, napustila sudnicu i sjela u taksi. Sudac ju je potom proglasio krivom, a onda je izdao nalog za njezino uhićenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara