Žene puno češće dožive orgazam u ovom seksualnom položaju

Žene puno češće dožive orgazam u ovom seksualnom položaju
Ilustracija: 123RF

TEORIJA o seksualnim položajima u kojima jedan ili oba partnera mogu lakše postići orgazam je bezbroj, no CAT je možda dosad najsmislenija.

Dakle, sve dobre stvari proizlaze iz improvizacije pa tako i provjereni potezi tijekom seksa. Seksualni terapeuti tvrde da će žene provjereno doživjeti orgazam uz CAT, koji je zapravo modificirani misionarski položaj.

CAT ili "tehnika koitalnog poravnanja" zapravo podrazumijeva da se muškarac podigne nekoliko centimetara, kako bi korijen njegovog penisa dodirivao klitoris.

Iza CAT-a stoji i znanost. Studija objavljena u magazinu Journal of Sex and Marital Therapy pokazala je porast od 56 posto u broju orgazama koje su doživjele žene kojima za to nije dovoljan klasičan misionarski položaj.

Seksualna terapeutkinja Megan Fleeming kaže da CAT mijenja stvari jer je većini žena potrebna klitoralna stimulacija tijekom seksa, sama penetracija nije im dovoljna.

"Otprilike dvije trećine žena ne mogu doživjeti orgazam samo od penetracije. CAT osigurava tu stimulaciju koja im je potrebna", rekla je za HuffPost.

Seksologinja Sadie Allison tvrdi da treba početi s klasičnim misionarskim položajem te smjestiti mali jastuk pod ženinu stražnjicu, koji joj pruža podršku, ali i podiže zdjelicu.

"Nakon što muškarac uđe u ženu, trebao bi se malo podići, kako bi njegova zdjelica bila direktno na njenoj. Trebali biste biti malo više na njoj, vaša prsa trebaju biti blizu i trebate se gledati licem u lice. U ovom položaju vaš penis pruža stimulaciju njenom klitorisu sa svakim pokretom", pojasnila je.

Savjetuje muškarcima i da isprobaju i kružne pokrete, a na kraju je zaključila: "Ako vas privlači sve bliže svojim nogama, znat ćete da dobro radite".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara