Zlostavljana indijska glumica pobijedila u britanskom Celebrity Big Brotheru

Emisija koja je šokirala Britaniju pokazala je svijetu kako ta zemlja još uvijek nije prevladala rasizam, no pobjeda bolivudske zvijezde Shilpe Shetty ipak je Britancima dala tračak nade kako nisu najnetolerantnija zemlja na svijetu. Naime, u reality showu u kojem je sudjelovalo 12 (polu)poznatih osoba, indijska glumica doživjela je šikaniranja i poniženja, na užas gledatelja koji su na raznim forumima danonoćno raspravljali o zadrtom ponašanju "slavnih" ukućana.

"Vi Indijci ste mršavi jer ne znate kuhati", "odj*** natrag u svoju zemlju" i "indijska kurvo" samo su neke od uvreda koje je Shilpa "popila" za vrijeme boravka u CBB kući, no javnost je oduševila pozitivnim stavom i ignoriranjem uvreda, što ju je i dovelo do pobjede. Britancima je to ujedno i osvjetlalo obraz, jer su svjetski mediji, na temelju viđenog u Celebrity Big Brotheru, već naveliko počeli pisati o "netolerantnoj i zadrtoj Britaniji".

Ipak, na ponašanje ukućana reagirale su brojne udruge i organizacije, stanari su nakon ispadanja iz showa javno plakali i kajali se, no spornim izjavama zaradili su nepopravljivi rejting rasista, koji će ih još dugo pratiti u njihovom javnom djelovanju. Iako je bivšim ili manje poznatim zvijezdama glavni razlog prijavljivanja u show povratak izgubljene slave, boravkom u Kući zaradili su isključivo negativne bodove te pokazali kako se ponašaju gore i od najvećih divljaka u običnom, "civilnom" Big Brotheru.

Potaknuti negativnim kritikama i napadima, producenti Celebrity Big Brothera izjavili su kako će dobro razmisliti prije organizacije sljedeće sezone, ako je uopće i bude. Britanske televizije, naime, ne žele ni čuti za otkupljivanje licence celebrity showa koji je, unatoč visokoj gledanosti, imidžu Velike Britanije nanio nepopravljivu štetu.

Nakon pobjede, 31-godišnja Shilpa Shetty prema bivšim stanarima ponijela se ljubazno, čak i uzvišeno, te tako dokazala da je civiliziranija i normalnija od ego-tripova koji su u CBB kući, pred višemilijunskim auditorijem, pokazali pravo lice i ispadima rijetko viđenim u TV eteru šokirali svjetsku javnost.

D.K.
Foto:The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara