Znanstvenici istraživali kako marihuana utječe na seks, evo što su otkrili

Znanstvenici istraživali kako marihuana utječe na seks, evo što su otkrili
Screenshot: YouTube

NAJČEŠĆI stereotip je da konzumacija marihuane usporava onoga tko je konzumira. Ljudi najčešće zamišljaju osobu koja konzumira marihuanu kao nekoga tko po cijele dane sjedi u kući i izbjegava raditi išta - pa i seksati se.

Međutim, znanstvenici sa Sveučilišta Stanford tvrde kako ne postoje indikacije da konzumacija marihuane smanjuje libido. Analizirali su podatke 28 tisuća žena i 22 tisuće muškaraca te nisu uspjeli pronaći poveznicu između konzumacije marihuane i smanjene seksualne želje. Naprotiv, tvrde da konzumacija marihuane možda povećava seksualnu želju.

"Česta konzumacija marihuane ni na koji način ne ometa seksualnu motivaciju ili performans. Moglo bi se reći da je čak povezana s učestalim snošajima", rekao je Michael Eisenberg, jedan od znanstvenika sa Stanforda. Ipak, naglasio je da studija nije dokazala direktnu vezu između marihuane i seksa, pa ni tvrdnju da marihuana povećava libido.

No kaže da rezultati na neki način ukazuju na to - oni koji su konzumirali marihuanu ipak su se više seksali od onih koji nisu, do 20 posto više.

Druga studija provedena 2017. godine, pokazala je da je 68 posto žena koje su prije seksa konzumirale marihuanu više uživalo u tom seksu, piše Business Insider.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara