Znanstvenici napravili svemirske cigle za buduću gradnju na Mjesecu

Znanstvenici napravili svemirske cigle za buduću gradnju na Mjesecu
Ilustracija: Pixabay.com

INDIJSKI znanstvenici tvrde da su napravili posebne cigle za gradnju na Mjesecu koje bi omogućile podizanje objekata na našem prirodnom satelitu radi njegovog detaljnog istraživanja. One su, prema njihovim riječima, napravljene od materijala koji simulira Mjesečevu površinu na temelju njenih uzorka koje je NASA prikupila tijekom svoje misije, piše RT.

Znanstvenici Indijskog instituta za znanost u suradnji s kolegama iz Indijske organizacije za istraživanje svemira proizveli su, kako tvrde, "svemirske cigle".

Ovaj izum, prema pisanju tamošnjih medija, omogući će gradnju objekata na Mjesecu, uključujući i gradnju zgrada koje zahtijevaju upotrebu sredstava nađenih na površini ovog satelita.

Prema riječima ovih znanstvenika, cigle su napravljene od materijala koji simulira zemljište Mjeseca, umjetno proizvedenog tako da 99,6 posto materijala odgovara karakteristikama uzoraka koje je NASA prikupila prilikom Apollo misije.

Ovim su tamošnji znanstvenici pokazali da žele ići ukorak sa svjetskim silama u osvajanju Mjeseca, a početkom siječnja službenici Indijske organizacije za istraživanje svemira izjavili su da će ove godine organizirati svoju treću misiju na Mjesec.

Još jedan dio indijskog ambicioznog programa za istraživanje svemira jest misija Gaganyaan, prilikom koje će u svemir biti poslati ljudi, a koja se planira za 2022. godinu. Četiri člana posade već su izabrana i bit će obučavana u Rusiji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara