Znaš li uopće koja je razlika između toaletne vode i parfema?

Znaš li uopće koja je razlika između toaletne vode i parfema?
Foto: BeautyBox, Freepik

POLICA ti je puna bočica, a još uvijek ne znaš razliku između parfema i toaletne vodice?

Često stojiš ispred polica u shopping centru i ne znaš što odabrati, zašto je takva razlika u cijeni? Ne brini, nisi jedina! Bacili smo se na posao i kontaktirali nekoliko beauty stručnjaka kako bismo doznali razliku. Tim BeautyBox bio je najkonkretniji, a otkrili su nam i korake kojima su se vodili u stvaranju BeautyBox Bliss parfema koji je bio dio prošlogodišnje blagdanske kutijice sreće.

Nauči u par koraka kako raspoznati parfem od toaletne vode

„Što manja koncentracija alkohola, a što veća parfemska koncentracija bila je naša glavna misao kada smo stvarali parfem za stotine djevojaka diljem Hrvatske“ rekli su nam iz BeautyBoxa. Željeli su stvoriti dugotrajan, intenzivan miris kojim će dočarati stanje u kojem se nalaze djevojke prilikom otvaranja kutijice sreće koja stiže na kraju svakog mjeseca dupkom puna beauty proizvodima. I uspjeli su! BeautyBox Bliss parfem sadrži malu koncentraciju alkohola, dok je koncentracija mirisne note čak 40 posto.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E A U T Y B O X (@beautybox.hr) on

Doznaj što se to skrivalo u najboljem prošlogodišnjem poklonu za djevojke, u BeautyBoxici

Razlika između toaletne vode i parfema je poprilično velika, kao i sama cijena. Iz BeautyBoxa su nam rekli da je njihova blagdanska kutijica koštala samo 99 kuna, iako je njena vrijednost bila gotovo osam puta veća. Samo je cijena parfema izvan kutije bila gotovo 300 kuna!

Nije teško prepoznati osnovnu razliku između parfema i toaletne vode pročitate li detaljno opis na bočici.

1. EDT (Eau de toilette) – toaletna voda sadrži između 4 do 10 posto parfemskog koncentrata. Miris ima slabiju postojanost od parfema i zadržat će se maksimalno tri sata. Toaletne vode u svom početku imale su namjenu za jutarnje osvježenje tijela, a sada se koriste za svakodnevne prilike, odlazak na posao ili u dućan.

2. Pur parfum – čisti parfem sadrži najveću koncentraciju mirisa, dugotrajan je i uglavnom u malim ambalažama. Koncentracija mirisne note je između 15 i 40 posto. Val mirisa ostat će iza vas čak i nekoliko minuta, tako da će gotov svi osjetiti miris parfema koji će se na vašoj koži zadržati cijeli dan. Dolazi u manjem pakiranju značajno skuplje cijene.

 

Jasno je, ima smisla uložiti u parfem. Ipak, realnost te u sekundi izbacila? Kućne potrepštine, režije, izlazak, nova majica, blagdanski pokloni, kava s frendicom – nemaš za sve dovoljno?

Možda imamo za tebe rješenje! 

BeautyBox je pripremio novu blagdansku kutijicu koja je kao i prošlogodišnja - dupkom puna i najmirišljavija u godini. To nisi čula od nas! Ne troši vrijeme, klikni na www.beautybox.hr i naruči kutijicu sreće za 99 kuna. Jednim udarcem ostalo ti je za shopping, kavu, izlazak i režije, a kupila si najbolji božićni poklon za sebe ili frendicu i ono što već dugo želi – pravi pravcati parfem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara