Zvijezda serije Černobil: "Član obitelji mi je umro zbog černobilske tragedije"

Zvijezda serije Černobil: "Član obitelji mi je umro zbog černobilske tragedije"
Foto: Imdb/Youtube

GLUMAC Alex Ferns koji u seriji Černobil glumi radnika Glukhova tvrdi da je jedan član njegove obitelji preminuo od bolesti uzrokovane černobilskom katastrofom. 

Ferns i njegova obitelj vjeruju da je njegov ujak Robert Stephenson preminuo od posljedica izloženosti otrovnoj kiši koju je uzrokovala nuklearna katastrofa. 

Stephenson je preminuo 2004., kad mu je bilo samo 47 godina, a obitelji je otkrio da je uvjeren da je njegova bolest uzrokovana upravo Černobilom. 

Fernsov lik, Glukhov, vođa je rudara koji rade u opasnim uvjetima u Černobilu kako bi osigurali zalihe pitke vode u tjednima nakon katastrofe, a on tvrdi da je njegovu izvedbu inspirirala upravo životna priča njegovog ujaka. 

"Černobil ima tešku priču, osobito za mene. Moj ujak Robert radio je za škotsku vodoopskrbu. Kad se dogodila katastrofa u Černobilu, otrovna je kiša padala i u Škotskoj. Moj ujak i njegovi kolege su radili na otvorenom, a kad je kiša počela, poželjeli su ući unutra, no njihov im je šef rekao da ostanu vani i nastave s poslom", ispričao je. 

Glumac je dodao da nitko od ujakovih kolega nije doživio pedeseti rođendan. 

"Ni jedan od njih nije napunio 50 godina. Svi su umrli od raka. Mislim da je to jebena tragedija. To dokazuje da su posljedice Černobila bile puno dalekosežnije nego što to vidimo u seriji. Za mene je to osobno. Naravno da ne možemo biti sto posto sigurni da je dobio rak baš od černobilske kiše, ali ja i moja obitelj smo sigurni da jest", zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara