Zvijezde koje su slušale naše mame

AKO STE rođeni prije osamdesetih vjerojatno se sjećate da su Vlado Kalember, Rajko Dujmić i Alen Islamović nekad bili zvijezde, a čuli ste i za Juricu Pađena. E oni će sada nastupiti zajedno! Jeee!

Želja da se o njima ponovno piše (ili, zlonamjernici kažu, želja da se nahrane izvjesne potrebe izvjesnog člana) ponukala ih je da osnuju bend "4 asa".

4 asa svojim su plakatima oblijepili Zagreb i nadaju se punom Domu sportova na skorom koncertu.

Kalemberu i Dujmiću priključiti su se trebali Bebek i Jura Stublić, no kako nije bilo interesa s njihove strane, pozivnice su uručene Alenu Islamoviću i Jurici Pađenu.

U Hrvatskoj nažalost nije im posvećeno previše pažnje, pa je Kalember veliki intervju dao za srpski Svet.  

"Htio sam pomoći Rajku Dujmiću u okupljanju posljednje postave Novih Fosila sa Sanjom Doležal i Vladimirom Kočišem Zecom, ali se to pokazalo kao nemoguće. Onda sam s Mihaljekom počeo pričati o supergrupi sastavljenoj od pjevača. Ali, i to se činilo glupim jer, što bi nas nekoliko pjevalo, a da nam neko drugi svira? Pa, nismo mi nikakvi "Backstreet Boys." - kaže Kalember. 

Ne djeluje li pomalo očajnički da pokušavate profitirati na staroj slavi? - pitali su ga novinari Sveta.

"Budimo realni. Nekad su na zemlji postojale najveće životinje koje su se zvale dinosaurusi. Oni su izmurli zato što više za njih nije bilo hrane. Isto tako, nekad su na ovim prostorima postojali bendovi koji su, u usporedbi s ovim današnjim, također bili dinosaurusi. "Novi fosili", "Bijelo dugme" i "Srebrna krila" bili su megapopularni"

"Svaki od nas ima za kruh, mlijeko i meso zahvaljujući svojim vikend nastupima. Ali, u ovoj grupi osjećam da ima još i malo ljubavi, veselja i vraćanja u mlade dane kad sam stajao ispred punog stadiona ili sportske dvorane."

U repertoaru "4 asa" naći će se pjesme koje pamte malo stariji poput pjesama Novih fosila "Za dobra stara vremena", "Da te ne volim";  Aerodroma i Jurice Pađena "Uzmi me za ruke i povedi me", "Suzama"; Alen Islamović će pjevati "Motore" od "Divljih jagoda", "Đurđevdan", "Ružicu" i "Hajdemo u planine" od "Bijelog dugmeta", a Kalember "Anu", "Ja nisam kockar" i još nekoliko nekad velikih hitova "Srebrnih krila".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara