6-godišnja kći Georgea Floyda snimljena kako odaje počast tati: Promijenio je svijet

6-godišnja kći Georgea Floyda snimljena kako odaje počast tati: Promijenio je svijet
Foto: Instagram/@Skrptz

DOK ljudi diljem svijeta pozivaju na prestanak sustavnog rasizma i policijske brutalnosti zbog kojih je George Floyd izgubio život, njegovi prijatelji i članovi obitelji podsjećaju nas da ne zaboravimo ono što je ostavio iza sebe. To se ponajviše odnosi na njegovu 6-godišnju kćer Giannu.

Djevojčica je snimljena kako odaje počast svome ocu, a taj prizor je mnogima rastopio srce i natjerao suze na oči.

"Moj otac je promijenio svijet", govori Gianna u videu.

"Kad se sjetite Georgea Floyda, budite sigurni da se sjećate ove prekrasne duše koju je ostavio iza sebe", napisao je korisnik Instagrama Skrptz, koji je objavio snimku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Skrptz (@skrptz)

Podsjetimo, policajac Derek Chauvin je prošlog tjedna u Minneapolisu nasilno priveo Afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom gotovo devet minuta pritiskao vrat. Nakon toga je Floyd preminuo, a policajac je optužen za ubojstvo bez predumišljaja, dok su tri policajca koja su sudjelovala u uhićenju optužena za pomaganje i poticanje na ubojstvo. Cijeli incident se navodno dogodio zbog lažnih 20 dolara.

Njegova nepravedna smrt nije prošla nezapaženo. Snimke su se brzo proširile internetom i izazvale val prosvjeda širom zemlje, ali i svijeta.

U utorak je Giannina majka Roxie Washington prisustvovala konferenciji za novinare u Minneapolisu, gdje je tražila pravdu za Georgea Floyda.

"Na kraju dana oni se mogu vratiti kući i biti sa svojim obiteljima. Gianna nema oca. Nikad je neće vidjeti kako odrasta, diplomira. Ako postoji problem koji ima i treba joj otac, ona se više nema kome obratiti", rekla je ožalošćena žena.

Tada je bila u pratnji Floydovog prijatelja, bivšeg NBA igrača Stephena Jacksona.

"Floyd možda nije ovdje, ali ja sam ovdje zbog nje, ovdje sam za pravdu, a mi ćemo dobiti pravdu za mog brata", rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Skrptz (@skrptz)

Kasnije je Jackson snimljen u emotivnom trenutku u kojem je nosio Giannu na ramenima s porukom: "Moj je otac promijenio svijet."

Međutim, djevojčica još ne zna da su njenog oca ubili policajci. Jednostavno su joj objasnili da je njezin tata umro jer nije mogao disati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara