Ako je vaša beba rođena u jesen (rujan, listopad i studeni)

Foto: CPG

AKO JE vjerovati nekim istraživanjima, godišnje doba u kojem je rođen vaš mališan u velikoj mjeri utječe na njegovo zdravlje i razvoj. Evo o čemu je riječ...

Ako sanjate o tome da vaše dijete jednog dana osvoji zlatnu medalju u nekom timskom sportu, znajte da je vaš san mnogo bliži ispunjenju ako se rodi u jesenjim mjesecima.

Istraživanja su pokazala da su jesenje bebe krupnije i snažnije od ljetnih i da se, kada narastu, mnogo bolje snalaze u prostoru pa su samim time okretnije i bolje barataju loptom i ostalim sportskim rekvizitima od mališana rođenih u prethodnim mjesecima.

Osim toga, zbog činjenice da su rođeni u vrijeme početka školske godine, često su stariji i zreliji od ostalih mališana te stoga postižu bolje rezultate u čitanju i računanju. 

Djeca rođena u listopadu i studenom bit će izdržljiva, ali zbog čestih pojava magle i kiše, češće obolijevaju od respiratornih oboljenja nego "ljetni" mališani.
 
Kako potaknuti rast i razvoj jesenje bebe?
   
Želite li da vaš "jesenko" postigne veliki uspjeh u sportu, potičite ga na kretanje od malih nogu: igrajte se igara u kojima dijete neće pasivno sjediti i gledati u računalo, već onih u kojima se mora kretati i koristiti ruke i noge.
 
Međutim, kako je za uspjeh u sportu osim snage i okretnosti potrebno i samopouzdanje, potrudite se da ga pohvalite za svaki uspješno obavljen zadatak i nemojte ga previše kuditi. 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara