Novinarka dirljivom pričom opisala sve prepreke do rođenja malene Une

Novinarka dirljivom pričom opisala sve prepreke do rođenja malene Une

Foto: Facebook (Martina Mlinarević Sopta)

NOVINARKA i spisateljica, nekadašnja Indexova kolumnistica Martina Mlinarević Sopta prije nekoliko je dana rodila djevojčicu Unu. Njezina je priča raznježila brojne čitatelje pa ju je u kratkom vremenu podijelilo gotovo tri tisuće ljudi.

U dirljivom pismu malena je Una "opisala" što se sve dogodilo prije nego što je svoju hrabru mamu toliko razveselila svojim dolaskom na svijet. Taj je put bio sve samo ne lagan. Prije nego što ju je rodila, njezina je mama izgubila sinčića, a Unu je rodila nakon mnogo truda i odricanja tijekom cijele trudnoće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno je toga prošla da bih ja ugledala svijet"

"Puno je toga prošla da bih ja ugledala svijet. Kad je izgubila bracu pitala je doktore zašto se to dešava. Jer je mama vazda bila zdrava ko dren. Ni propuh joj nije mogao ništa. Ni sjedenje na hladnom betonu. Doktori su rekli da se eto, desi. Slučajnim odabirom. I to je tako. Ne treba nikakvih pretraga. Moja mater Marta jest pjesnik, paćenik i sanjar, ali ne voli ona tih i takvih odgovora. 'Bog htio, sudbina namjenila, tako u zvijezdama zapisano, kašike se okrenule...kurac-palac!' Tvrdoglava i na svoju ruku, saznala je zatim da ima genetsku trombofiliju najtežeg oblika. Stari ljudi su govorili da je to gusta krv. Okoprilike. Zbog poremećaja zgrušavanja krvi do bebe ne dolazi hrana i jednostavno prestane biti. Zato je mama sa mnom morala primati injekcije u trbuh. Svih 250 injekcija, svaki dan. Ta kmečavica koja se igle boji i nacrtane. I devet mjeseci nije nikud otišla. Otpepala je sve. Promocije knjiga, ljude, zbivanja, medije, događaje.

Ja i ona smo deverale na kauču i čuvale jedna drugu. Ni auto nije upalila svo to vrijeme. Moj Šumaher, što se inače nikad nije mogao smiriti, kojoj su cesta, pustolovina, putovanja i nemir bili utkani u tu gustu krv, devet mjeseci je svoj svijet vrtjela od kupatila do kauča...", dio je priče koju u nastavku pročitajte u cijelosti:  

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara