Blogerica otkrila test od šest koraka koji morate učiniti prije odabira imena djeteta

Blogerica otkrila test od šest koraka koji morate učiniti prije odabira imena djeteta
Foto: 123RF

JEDAN od najtežih zadataka za buduće roditelje je odabir imena djeteta. Shona Hendley iz Melbournea je na stranici za roditelje Mama Mia podijelila svoju tehniku pronalaska idealnog imena.

Majka kaže kako je važno odabrati ime koje se jednostavno izgovara, ali i izbjegavati liste najpopularnijih. Savjetuje roditeljima i da ne biraju imena inspirirana voćem ili ona koja bi pristajala striptizetama, a sve je objasnila u šest koraka.

Shonin prvi savjet je da provjerite je li ime koje razmatrate na popisu najpopularnijih. 

“Izbjegnite da se vaše dijete zove kao i druga u razredu. Ako je ime o kojem razmišljate na popisu najpopularnijih, nemojte ga odabrati”, kaže.

Iduće što savjetuje je to da u internet tražilicu upišete ime i prezime koje bi trebalo nositi dijete “kako se ne bi dogodilo da je to bilo ime serijskog ubojice, diktatora ili neke druge osobe upitnog morala”. 

Shona smatra da biste trebali izbjegavati ideje poput one Gwyneth Paltrow koja je kćer nazvala Apple (jabuka). Isto vrijedi i za imena koja bi mogla stajati striptizetama.

“S takvim izborom imena riskirate da vam se djetetu izruguju i ograničavate mu opcije za poslovnu karijeru”, dodaje Shona.

Prema vlastitom iskustvu savjetuje roditeljima da naprave takozvani "test na igralištu". 

“Prošećite do parka i viknite ime o kojem razmišljate. Zvuči li vam smiješno? Rimuje li se s nekom riječi ili vam ne zvuči dobro? Onda vjerojatno nije ono pravo”, smatra.

Objašnjavajući kako tijekom cijeloga života mora ljudima spelovati svoje vlastito ime, poručuje roditeljima da biraju ime koje se jednostavno izgovara i piše.

Na kraju, provjerite povezujete li vi ili partner ime s nekim negativnim sjećanjima iz prošlosti.

“Ako to ime u vama budi loše emocije, onda nije za vaše dijete”, zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara