Desetogodišnjak rasprodao igračke kako bi prikupio novac za liječenje svog psa

Desetogodišnjak rasprodao igračke kako bi prikupio novac za liječenje svog psa
Foto: Facebook

MALO je toga što može nadjačati ljubav između čovjeka i ljubimca, a veza desetogodišnjeg Connora Jaynea i njegovog dobermana Coppera je posebno snažna. 

Dječak je to dokazao kada je počeo prodavati svoje igračke kako bi prikupio novac potreban za operaciju svog psa.

Naime, obitelj Jayne usvojila je Coppera dok je bio štene, no uskoro je postao prijeko potreban pomoćnik za malog Connora. Dječaku su ubrzo nakon što je u njihovu obitelj stigao doberman dijagnosticirani PTSP i problemi s tjeskobom, kao i napadaji uzrokovani nakupljenim stresom.

''Copper je smirivao sinovu tjeskobu tako što bi mu čvrsto pritisnuo tijelo tijekom napada. Djelovao je na njega bolje od lijekova'', ispričala je Connorova mama Jennifer Jayne.

Jedne noći Copper je čak uspio i predosjetiti napad.

''Počeo je glasno lajati ispred Connorove sobe kako bi nas upozorio što će se dogoditi'', rekla je Jennifer.

No prošle godine obitelj je primijetila da njihov ljubimac šepa. Odmah su otišli veterinaru koji je otkrio da pas ima oštećenje mekog tkiva i da se treba odmoriti.

Nažalost, šepao je sve više i nakon dodatnih pretraga je ustanovljeno da boluje od Wobblerovog poremećaja, neurološkog stanja koje utječe na kralježnicu.

''Connor je bio svjestan da nemamo novca za liječenje psa i htio je pomoći. Odlučio je prodati vlastite igračke. Rekla sam mu da mogu i ja prodati nešto svoje'', otkrila je Jennifer.

Tako su organizirali prodaju u svom vrtu. Connor je odlučio prodati i svoju igraću konzolu i sve učiniti kako bi spasio svog najboljeg prijatelja. Njegova majka otkriva kako je Connor i inače darežljivo dijete, koje je za posljednja dva rođendana izrazilo želju da gosti koji dolaze na proslavu ne donose poklone, nego da novac doniraju humanitarnim organizacijama.

Connorov se trud isplatio. Obitelj je prikupila dovoljno sredstava za liječenje Coppera. 

''Copper je isto, nekada se teško kreće, a nekada gotovo ne šepa. Njegova terapija uključuje liječenje laserom, ultrazvukom, masaže i akupunkturu, pa treba vremena da pokaže rezultate. 10. srpnja ide na konzultacije za magnetnu rezonancu i nadamo se da će ubrzo obaviti i tu pretragu'', dodala je Jennifer.

Priča o ljubavi ovog dječaka i psa postala je pravi viralni hit i širi se društvenim mrežama na kojima je otvorena i stranica putem koje svi mogu pratiti novosti vezane za Copperovo liječenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara