Devetogodišnja djevojčica sama je sašila hrpu maski, donirala ih je više od 500

Devetogodišnja djevojčica sama je sašila hrpu maski, donirala ih je više od 500
Foto: Facebook

PROFIT je važan, a posao cvjeta i u tvrtki Friendly Chupacabra Face Covering Company, čija je devetogodišnja direktorica Michaela Munyan sama sašila i donirala više od 500 maski za lice zdravstvenim djelatnicima, zaposlenicima restorana, članovima obitelji i prijateljima te nema namjeru usporiti.

"Tako širim dobro u zajednici i ohrabrujem ljude da čine isto", rekla je Michaela u telefonskom intervjuu za The Washington Post.

Šivati je naučila u sklopu dodatne nastave koju je pohađala prošle jeseni. Kad se njena škola zatvorila u ožujku zbog epidemije koronavirusa, čula je mamu i tatu kako razgovaraju o nedostatku zaštitne opreme u bolnicama. 

"Mislim da mogu napraviti masku", ponudila se Michaela. Čim joj je mama nabavila tkaninu, primila se posla. 

Roditelji su fotografije njenih maski počeli dijeliti na svojim privatnim Facebook profilima, a interes je rastao pa su brzo napravili Facebook stranicu.

Michaela je uspijevala napraviti skoro 50 maski u dva sata.

"Postala je zaista dobra u tome", izjavila je njena majka Kristen.

Michaela maske radi u dvije veličine, a većina njezinih klijenata su iz Michigana, iako narudžbe pristižu i iz Arizone i Teksasa. Izrađuje maske po željama klijenata, a kaže da su među djecom najpopularnije one s uzorkom Psića u ophodnji, Frozena i Harryja Pottera. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara