Djevojčica kojoj su se rugali i nazivali je čudakinjom ima IQ veći od Einsteina

Djevojčica kojoj su se rugali i nazivali je čudakinjom ima IQ veći od Einsteina
Foto: Twitter

OSMOGODIŠNJA Meksikanka može se pohvaliti kvocijentom inteligencije 162. To znači da je Adhara Perez mrvicu pametnija od najvećih genijalaca Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga kojima je kvocijent inteligencije iznosio 160.

U dobi od tri godine, Adhari je dijagnosticiran Aspergerov sindrom, navodi Yucatan Times. Riječ je o poremećaju autističnog spektra koji može uzrokovati teškoće u društvenoj interakciji. 

Djevojčici su se izrugivali u školi. Drugi učenici su je maltretirali i nazivali je čudakinjom. 

“Vidjela sam da se igrala u jednoj kućici u koju su je zaključali. Onda su počeli galamiti: Čudakinjo! i udarati kućicu. Nisam željela da pati”, prisjetila se njena majka Nallely Sanchez.

Perez je pala u depresiju i odbijala ići u školu. Učitelji su obavijestili roditelje da spava za vrijeme nastave i ne pokazuje nikakvo zanimanje za gradivo. 

Sanchez je bila svjesna koliko je njena kći pametna pa je odabrala drugi program i počela je voditi na terapiju. Tada je otkriveno da je natprosječno inteligentna i da raspolaže jedinstvenim vještinama.

Do pete godine je završila osnovnu školu, a do osme i srednju školu, piše Yucatan Times. Uskoro će u rukama imati i dvije diplome, jednu iz matematike, a drugu iz inženjerstva. 

Ova mala genijalka napisala je i knjigu o svom iskustvu naslova “Do Not Give Up”, a završila je i na listi stotinu najmoćnijih žena meksičkog izdanja časopisa Forbes.

Vogue Mexico izvještava da trenutno razvija pametnu narukvicu koja može pratite emocije djece drugačijih sposobnosti te tako predvidjeti i prevenirati napade i druge ispade. 

Planira otputovati u Ameriku i pokušati upisati astrofiziku na Sveučilištu u Arizoni, što joj je želja od malih nogu. Želi postati astronaut pa zato sada uči engleski i priprema se za ostvarenje svojih snova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara