Djevojčica se dva tjedna nakon amputacije noge vratila na plesni podij

Djevojčica se dva tjedna nakon amputacije noge vratila na plesni podij
Foto: Facebook

OSMOGODIŠNJA djevojčica iz Ohija Tessa Puma pravi je dokaz kako nas životne tragedije ne bi smjele sputavati sa životnog puta kojim smo naumili ići. 

Naime, ona je sa šest godina oboljela od streptokokne upale grla koja se zakomplicirala do te granice da su djevojčici na kraju morali amputirati nogu. 

"Na početku je imala simptome gripe, što je testovima i potvrđeno, no tek je naknadno otkrivena ozbiljna bakterijska infekcija koja joj je postepeno uništavala kožu i mišićno tkivo - nekrotizirajući fasciitis. Imala je samo 20 posto šanse za preživljavanje", prenosi Inside Edition.

Nekoliko je vrsta bakterija koje ga mogu izazvati, ali streptokoki iz skupine A najčešći su uzrok, tvrde iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tessa Puma🎀 (@tessa_csds)

Tkivo njene noge bilo je toliko uništeno da su joj liječnici morali amputirati nogu iznad koljena kako bi joj spasili život. 

Njeni su roditelji u to vrijeme bili jako optimistični i sigurni u to da će njihova hrabra djevojčica sve to nadvladati. I ono najvažnije, nastaviti s onim u čemu je posebno uživala - plesom.

"Ja znam da je ovo neće zaustaviti. Ples je njen život i ona sanja dan kad će se moći vratiti na plesni podij", rekla je tada njena majka Tina Puma.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Tessa Puma🎀 (@tessa_csds)

I bila je u pravu. Tessa se svega dva tjedna nakon amputacije vratila svojem najvećem životnom snu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara