Doji četverogodišnju kćer i kaže da će prestati tek kad dijete tako odluči

Doji četverogodišnju kćer i kaže da će prestati tek kad dijete tako odluči
Foto: Instagram

NATASHA Keane doji svoju najmlađu kćer Grace, iako je već spremna za predškolu.

Ova majka troje djece pobornica je dojenja. Stariju kćer Ellie dojila je do pete godine, odnosno dok djevojčica sama nije odlučila prestati, a sad isto namjerava napraviti i s Grace.

Smatra da je dojenje zaslužno za snažan imunitet njenih kćeri i ističe da nikad nisu bile kod liječnika, osim zbog prehlada.

"Prvo dijete, sina Adama, rodila sam s 19. Prestala sam ga dojiti nakon par mjeseci jer sam uzimala lijekove, a i vjerovala sam da je dojenje čudno. Plakala sam nekoliko tjedana kasnije i to je bio doista stresan period", ispričala je za britanski Metro.

Nakon što je upoznala supruga Adama i ostala u drugom stanju, odlučila je drugačije postupiti s njihovim prvim zajedničkim djetetom. Pridružila se grupi za podršku dojenju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Keane (@beeautifulu) on

"Tamo su bile žene koje su dojile u tandemu i to 18-mjesečnu djecu. Nisam imala pojma da je to moguće. Umjesto da ih osuđujem, jednostavno sam počela postavljati pitanja i tražiti odgovore koji su me zanimali", dodaje.

Istraživala je, razgovarala je s drugim mamama, čitala članke. Odlučila je dojiti dijete na zahtjev, odnosno nuditi mu hranu kad god ono to traži i želi.

Dojila je Ellie, a onda dvije godine kasnije rodila Grace. Dvije godine skupa su se hranile, svaka na jednoj dojci.

"Trebalo je da se uhodam, ali kad sam uspjela, bilo je jednostavno. Svaku noć bi zaspale na meni, svaka na jednoj dojci i držale su se za ruke", priča Natasha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Keane (@beeautifulu) on

Malo prije petog rođendana, Ellie je odlučila prestati dojiti, a Grace je nastavila to činiti ujutro i navečer. Mnogi na to što radi gledaju negativno, ali ona za to krivi needuciranost.

"Svima je dozvoljeno imati mišljenje. Ne mislim da me ljudi pokušavaju posramiti ili biti zločesti. Jednostavno su needucirani", ističe, ali dio problema vidi i u mamama koje se srame dojiti u javnosti.

"Zašto je u redu hodati u bikiniju ili pozirati u donjem rublju, a ne hraniti dijete?" pita se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha Keane (@beeautifulu) on

Natasha svojom pričom želi ohrabriti majke na dojenje. Ona je sama donirala šest litara mlijeka i tako pomogla 22 prerano rođene bebe. Žene koje ne mogu dojiti potiče da se raspitaju o lokalnim bankama mlijeka i biraju majčino mlijeko radije nego umjetno.

"Odluka je na svakoj mami. Treba razumjeti i podržati žene koje ne mogu ili ne žele dojiti, ali i educirati se jer je to najvažnije", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara