Ella Dvornik pokrenula još jednu korisnu raspravu o pitanju koje zanima sve roditelje

Ella Dvornik pokrenula još jednu korisnu raspravu o pitanju koje zanima sve roditelje
Foto: Instagram

ELLA Dvornik je ozbiljno shvatila upute o izolaciji i izbjegavanju socijalnih kontakata. No kada ste roditelj, ta izolacija je još izazovnija. Tako je pratitelje pitala za savjete kako zabaviti djecu u izolaciji, a potom su je pojedinci napali zbog načina na koji animira dvogodišnju Balie.

No, osim za igru, Ella je odlučila izolaciju iskoristiti i za druge stvari. Naime, u jednoj od svojih posljednjih objava na Instagramu je još jednom zatražila savjet i iskustva svojih pratitelja. Ovog puta vezano uz odvikavanje djece od pelena.

"Tuta mi stoji već neko vrijeme doma. Balie je pokazivala znakove samostalnosti, uglavnom u vrtiću pa sam mislila da je vrijeme. Valjda tamo vidi druge pa želi i ona. Pa sam naručila tutu, ovu kao prenosivu, da vježbamo doma. Mislim da je činjenica da je prenosiva najzabavniji dio za Balie, najviše ju zanima nositi ga okolo sa sobom", opisala je njihovu situaciju.

"Pa molim veterane u odgajanju i izbijanju iz pelena da mi daju par savjeta kako da sad istreniram Balie na wc dok smo zatočeni doma, jer mi je pelena već preko glave. Al' doslovno. Samo što i ja ne počnem nositi pelene od manjka vremena", zaključila je.

Nije trebala dugo čekati na njihove savjete pa je već zaradila više od 400 komentara.

"Imam ih troje i sve sam odviknula od pelena s 20 mjeseci. Jednostavno skineš pelenu i to je to, svaki čas napominjanje na tutu, puštam vodu da teče, nagrađivanje kad uspije, malo strpljenja treba al kroz 2-3 dana se nauče bez problema. Samo kad odlučiš da skineš pelenu, ne stavljati je više osim po noći", jedan je od komentara koji je dobio najviše lajkova.

Ipak, sa savjetom ove mame se ne slažu baš svi. Ima onih koji tvrde da se pelena više ne treba vraćati ni tijekom noći jer se tako dijete samo zbunjuje.

No, treće je mišljenje da ne pomaže ni silan trud roditelja niti različite metode ako dijete nije spremno za taj korak.

"Možeš ti svašta raditi, vježbati, pričati, kupovati razne tute... Tu ti nema filozofije, jednostavno kad ona klikne tada će sama tražiti tutu ili wc školjku", jedan je od takvih komentara.

Baš kao i u slučaju drugih roditeljskih dilema, čini se da ni ova nema univerzalan odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara