Istina boli: Zabranjena reklama koju svako dijete treba vidjeti

Istina boli: Zabranjena reklama koju svako dijete treba vidjeti
Foto: YouTube

NA djeci svijet ostaje i oni su ti koji još uvijek stignu promijeniti situaciju. Na bolje, naravno.

No, istina je da bi reklamu koja je iz nepoznatog razloga zabranjena trebao vidjeti cijeli svijet, a ne samo oni najmlađi.

Naime, u bespućima Interneta pojavila se reklama koja je cenzurirana i zabranjena, a koja je svjetlo dana trebala ugledati netom prije božićnih praznika kao dio ekološke kampanje.

Glavne uloge pripale su djevojčici i malenom, zaigranom orangutanu koji joj upadne u sobu te napravi nered. Iznervirana, djevojčica ga pokuša izbaciti iz sobe. No, nakon što sazna njegovu životnu priču, djevojčica se predomisli...

Tvorci ove reklame planirali su utjecati na promjenu kolektivne ekološke svijesti, s posebnim naglaskom na one najmlađe na kojima svijet i ostaje. Naime, plan je bio skrenuti pažnju na uništavanje prirodnih staništa orangutana, kao i svih drugih živih bića, te pokušati potaknuti promjenu i u konačnici utjecati na popravljanje situacije dok nije postalo prekasno za sve.

Inače, stanovnici tropskih kišnih šuma, orangutani, danas žive samo na Borneu i Sumatri, a u posljednja tri desetljeća njihov broj je pao za gotovo 50%. Možda najstrašniji podatak je pretpostavka stručnjaka da bi orangutani već za 10 godina mogli postati izumrla vrsta.

Iako nije jasno zašto je točno reklama zabranjena, očigledno je da je nekome zasmetala. Ipak, pronašla je svoj put do ljudi te oduševila mnoge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara