Konobar posramio trudnicu koja je željela naručiti kavu s kofeinom: “To je loše"

Konobar posramio trudnicu koja je željela naručiti kavu s kofeinom: “To je loše"
Foto: Instagram

KORISNICI Twittera su bijesni nakon što su pročitali da je konobar u poznatom lancu kafića savjetovao trudnici da naruči beskofeinsku kavu jer smatra da je “kofein loš za bebu”.

Britanska komičarka i glumica Tiffany Stevenson svjedočila je razgovoru pa ga je podijelila s korisnicima društvenih mreža.

Kako je pojasnila, muškarac koji nije imao više od 30 godina, upitao je trudnicu je li sigurna da ne želi beskofeinski macchiato s karamelom. Nakon što mu je odgovorila: “Ne, hvala”, on joj je rekao da bi ga ipak trebala odabrati.

“Kofein je loš za bebu”, rekao je konobar.

“U redu je, mogu popiti jednu kavu dnevno”, odgovorila je trudnica.

“Ali ne bi trebala”, uvjeravao ju je konobar.

Stevenson nije mogla prešutjeti pa je upitala konobara zar on zbilja govori ženi što bi smjela, a što ne konzumirati jer je trudna.

“Kažem samo zato što je kofein loš za bebu”, odgovorio je.

Stevenson je prepričala da je konobar narednih pet minuta pokušavao uvjeriti trudnicu da je kofein loš za nerođeno dijete.

“Zar ovih dana rade obuku za ginekologe i opstetričare u Starbucksu?” upitala se autorica objave.

Korisnici Twittera složni su da je trudnica trebala uložiti pritužbu na djelatnika.

“Trebala je uzeti kavu i politi ga njome”, smatra jedan korisnik.

“I ja sam isto doživjela. Bila sam ljutita danima”, dodala je druga žena, dok su neke priznale da nisu mogle odoljeti u istoj situaciji odgovoriti na okrutan način.

“Napravila sam tužan izraz lica i rekla da nisam trudna, već da imam veliki tumor. Izgledali su užasnuto, ali su me odmah poslužili.”

Inače, macchiato s karamelom sadrži oko 75 miligrama kofeina, što je manja količina od preporučenog maksimalnog unosa kofeina za trudnice.

Savjet liječnika je da se kofein u trudnoći unosi u umjerenim količinama te da njegova konzumacija ne prelazi 200 miligrama u danu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara