Liječnica otkrila koja je najbolja dob za rađanje

Liječnica otkrila koja je najbolja dob za rađanje
Foto: Instagram

SVE više žena odgađa trudnoću fokusirajući se na završavanje fakulteta, izgradnju karijere, ali i zbog nezaposlenosti, neriješenih egzistencijalnih pitanja itd. Trenutna prosječna starost majki je 26,3 u odnosu na 24,9, dob od prije 15 godina. 

I dok je prema rezultatima studije dr. Johna Mirowskya sa Sveučilišta u Teksasu savršena dob za rađanje 34 godine, dr. Gillian Lockwood, medicinska ravnateljica Klinike za plodnost u Midlandu u Velikoj Britaniji, smatra da je idealna dob za trudnoću 25 godina. 

"Da, to je dob kada većinu lovi kriza jer navršavaju četvrt stoljeća. No to je vrijeme kada žene napuštaju fakultet, pokušavaju izgraditi karijeru, trude se pronaći nekoga s kim žele osnovati obitelj", istaknula je dr. Lockwood. 

"Važno je ponoviti da postoji mnogo faktora koji utječu na tu odluku. Odluku koju možete donijeti samo vi", poručila je i dodala:

"Bilo da odlučite imati djecu s 20, 30 ili 40, bilo to biološkim putem ili nekim drugim, važno je da slušate svoje tijelo i donesete onu odluku koju smatrate ispravnom. Vi jedini znate što je najbolje za vas!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara