Ljetno osvježenje koje se ne peče: Zbog ove sladoled-torte ćete rado prekršiti dijetu

Ljetno osvježenje koje se ne peče: Zbog ove sladoled-torte ćete rado prekršiti dijetu
Foto: Instagram

SLADOLED-torta u tri sloja zvuči kao ostvarenje slatkih snova.

Naime, New York Times je objavio recept za upravo jednu takvu tortu, "Spumoni", i ekspresno zapalio Instagram. 

Riječ je o talijanskoj vrsti sladolednog deserta koji se slaže u nekoliko slojeva. Najčešće sadrži višnje, pistaciju te čokoladu ili vaniliju, a ponekad i kandirano voće ili tučeno slatko vrhnje. Osim što za ovaj desert ne trebate paliti pećnicu, on ne zahtijeva nikakvo kulinarsko predznanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli The New York Times (@nytimes)

Sastojci:

1,5 litra sladoleda od pistacije

1,5 litra sladoleda od višnje

1,5 litra sladoleda od čokolade

50 amaretti keksića

1 mala staklenka ušećerenih maraschino višanja

600 mililitara vrhnja za šlag

5 žlica šećera

Priprema:

1. Kekse usitnite (a možete ih ostaviti i cijele) i utisnite u dno kalupa.

2. Preko njih stavite sladoled od višanja te na njega poredajte višnje.

3. Zatim stavite sladoled od pistacije te malo protresite kalup kako biste izbjegli pojavu rupica zraka u torti.

4. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na otprilike dva sata.

5. U drugi kalup jednakih dimenzija stavite plastičnu foliju, na nju zdrobljene preostale kekse, a na njih čokoladni sladoled. Stavite u zamrzivač.

6. Nakon što oba kalupa izvadite iz zamrzivača, kratko ih ostavite na sobnoj temperaturi. Potom drugi kalup preokrenite naopako i stavite na prvi kako bi vam keksi bili na vrhu torte i na njezinom dnu.

7. Tortu ponovno vratite u zamrzivač na oko 4 sata.

9. Prije posluživanja tortu ostavite 15 minuta na sobnoj temperaturi, izvadite je iz kalupa te ukrasite šlagom i preostalim višnjama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara