Mama ovisna o heroinu ponovno je trudna, ali ne želi se prestati drogirati

Mama ovisna o heroinu ponovno je trudna, ali ne želi se prestati drogirati
Foto: Channel 5

26-GODIŠNJA Vanessa trenutno trudna služi kaznu u američkom zatvoru u Massachusetts. Zbog ovisnosti o heroinu već su joj oduzeli dvoje djece, a izgledno je da će takav scenarij doživjeti ponovno. Ipak, odbija se odviknuti od heroina.

“Jedino čega se bojim je da rodim u zatvoru. Moja kći će biti podvrgnuta detoksikaciji odmah po rođenju uz pomoć metadona, lijeka koji i sama koristim. Neću moći biti uz nju i tješiti je. Pustit će me da provedem uz nju dva do tri dana, a onda će me opet zatvoriti”, ispričala je u epizodi serije Banged Up: Bad Girls Behind Bars koju emitira Channel 5.

U emisiji je prikazano kako u zatvorskom odijelu narančaste boje odlazi na ultrazvuk. Starija kći joj je usvojena dok je mlađa u udomiteljskoj obitelji.

“Kad sam ostala bez djece, to mi je bio najstrašniji trenutak. Učinila sam ono što je za njih dobro. Ljudi s kojima su sada ih vole i učinit će sve za njih. Zbog toga sam zahvalna. Želim biti sa svojom djecom, ali ovo će vam učiniti ovisnost o drogama”, rekla je Vanessa.

Zaposlenik zatvora potom je pojasnio što se događa kada se beba rodi ovisna.

“Ne osjećaju se dobro i loše su raspoložene. Simptomi su slični kao da imate gripu, puno povraćaju i imaju proljev. Nije baš lijep prizor. Dijete se trese i plače bez prestanka. Stvarno tužno”, otkrio je.

Vanessa ipak ne želi da je drugi osuđuju.

“Nemojte reći ništa jer niste proveli ni dana u mojoj koži. Izgubiti dijete je najgora stvar koja vam se može dogoditi. Doslovno kao da trgaju komadić vas. Jednostavno ne želim ovako živjeti”, zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara