Mama se požalila na najbolju prijateljicu: "Ukrala je ime mog sina!"

Mama se požalila na najbolju prijateljicu: "Ukrala je ime mog sina!"
Foto: 123RF

ODABIR imena za dijete može predstavljati pravu muku.

Neki roditelji mjesecima, pa čak i godinama smišljaju idealna imena za svoju djecu. Jedna je mama smatrala da je pronašla savršeno i neuobičajeno ime za svog sina dok joj ga nije "ukrala" njena najbolja prijateljica.

"Nakon Adama i Izaka, trećeg sam sina odlučila nazvati Diesel iako se obitelji to nije svidjelo. Moja je svekrva doslovno vrisnula kada je čula da smo djetetu odabrali to ime. No nas nije bilo briga, kad sam rodila, dječaka sam nazvala baš tako", započela je svoju priču za Kidspot. 

"U isto to vrijeme trudna je bila i moja najbolja prijateljica Amanda. Nekoliko dana prije nego što je rodila, zanimalo ju je kako se piše i izgovara ime našeg sina. Pitala sam je zašto je to zanima, na što mi je odgovorila da će upravo tako ona nazvati svog sina", rekla je mama i dodala kako je mislila da se njena prijateljica samo šali. 

"Da, jasno mi je da nemam autorska prava na ime, no kad vam dijete ime neobično ime, osjećate se kao da ste vlasnik tog imena. Bila sam užasno bijesna i osjećala sam se jako povrijeđeno. Nisam mogla vjerovati da mi je to napravila", ispričala je. 

"Prošle su dvije godine, a ja joj se nikad više nisam javila iako me zvala. Možda zvuči glupo, no jednostavno se ne mogu natjerati nazvati je. Znala je da mi se to ne sviđa, a ipak ga je nazvala Diesel. Jedva čekam dan kad će se dva Diesela upoznati", poručila je mama.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara