Mama se susrela s preminulom kćeri koristeći naočale za virtualnu stvarnost

Mama se susrela s preminulom kćeri koristeći naočale za virtualnu stvarnost
Foto: YouTube screenshot

NAOČALE za virtualnu stvarnost pokazale su se korisnima za mnogo toga. Otkriveno je da mogu pomoći rodiljama ublažiti porođajnu bol, ali i pripremiti djecu s autizmom za stvaran život. No, slomljena majka iz Južne Koreje nije ni sanjala da će zahvaljujući tom tehnološkom pomagalu ponovno susresti svoju preminulu kćer.

U korejskom televizijskom showu Meeting You prikazan je isječak susreta žene imena Jang Ji-sung čija je sedmogodišnja kći Nayeon 2016. godine izgubila borbu s bolešću i preminula. Uz pomoć naočala za virtualnu stvarnost, ponovno su se susrele. Jang je tako dobila priliku porazgovarati s kćeri.

Televizijska kompanija MBC koja stoji iza showa Meeting You dizajnirala je okruženje u videu, a posebnu pozornost posvetili su izradi Nayeoninog lica, tijela i glasa kako bi je što vjerodostojnije prikazali tugujućoj majci.

Njih dvije su se tako držale za ruke, brale cvijeće, pozirale za fotografije, čak i proslavile Nayeonin rođendan. Djevojčica je imala nekoliko želja, između ostalog da njen otac prestane pušiti, da se stariji brat i sestra ne svađaju i da njena majka ne plače. 

Obitelj je cijelo iskustvo pratila sa strane, jecali su i plakali. Video je završio trenutkom u kojem Nayeon majci čita pismo.

“Mama, mi smo uvijek zajedno, zar ne? Idući put kad se sretnemo, puno ćemo se igrati. Pamtit ću te”, rekla je djevojčica mami koja je sjedila kraj njenog kreveta pa je zamolila da ostane kraj nje dok ne zaspi.

Video je u kratkom roku skupio preko 13 milijuna pregleda na YouTubeu i mnoge je oduševilo koliko pozitivno VR naočale mogu djelovati na ljude, pomoći im da prevladaju životne tragedije i proces tugovanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara