Mama se žali na djecu koja gledaju crtiće u restoranu, roditelji su podijeljeni

Mama se žali na djecu koja gledaju crtiće u restoranu, roditelji su podijeljeni
Foto: 123RF

MALOJ djeci ponekad nije jednostavno objasniti da se moraju pristojno ponašati u restoranu i mirno sjediti. Zato mnogi roditelji sa sobom nose bojanke, olovke i igračke kojima će ih zabaviti. Jedna mama na roditeljskom forumu Mumsnet pokrenula je debatu o tome trebaju li djeca u restoranima gledati crtiće. 

''Bila sam na ručku s prijateljima, a za stolom kraj mene je sjedilo dvoje djece koji su kao zombiji gledali Pepu Pig dok su jeli. Roditelji uopće nisu razgovarali s djecom koja su bila zalijepljena za ekrane'', opisala je situaciju.

Ona je i sama majka djece od osam, pet i tri godine i tvrdi da nisu anđeli, ali mogu pojesti ručak bez mobitela i tableta.

''Jesam li luda? Ili sam u pravu kad mislim da djeci treba ograničiti korištenje ekrana kad se jede?'' upitala je.

Neki roditelji su se s njom složili, ali bilo je i onih koji ne vide razliku u davanju bojica ili puzzli djeci umjesto pametnog telefona. Neki roditelji pitali su jesu li djeca pritom imala uključen zvuk jer smatraju da je u tom slučaju to nedopustivo, ali ako nisu, tvrde da su djeca itekako mogla slušati roditelje.

''Ponekad želim razgovarati s prijateljima. Djeca ne trebaju cijelo vrijeme imati interakciju s roditeljima'', napisao je jedan roditelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara