Mama troje djece objavila fotku i pokazala kako izgleda dojenje u tandemu

Mama troje djece objavila fotku i pokazala kako izgleda dojenje u tandemu
Foto: Instagram

MAJČINSTVO mnoge žene opisuju kao najljepši posao na svijetu, ali većina će se složiti da je istovremeno i neizmjerno težak. Posebno početak kada žene tek upoznaju svoje dijete, uče prepoznavati njegove potrebe, pokušavaju se priviknuti na dojenje i moraju prihvatiti svoje tijelo s ožiljcima.

Kylee Austin iz Arizone majka je troje djece, a na Instagramu je sažela sve teške trenutke o kojima se mnoge mame koje doje boje govoriti. Kako kaže, to ne bi trebalo biti tako jer se mnoge žene osjećaju usamljeno u svojim problemima.

“Otkrivam svoju ranjivu stranu kako bi svi vidjeli grudi, bebe, pelene, strije, probleme s hranjenjem, nesigurnosti i sve ostalo”, napisala je Austin uz fotografiju na kojoj doji svoje tek rođene blizance.

Austin je odlučila razotkriti pravu istinu, a to je, kaže, uvjerenje mnogih da dojenje nije naporno.

“To je bio ekstremni stresor za mene, osjećala sam se krivom što nisam uspijevala, što nikad nisam osjetila tu ‘čarobnu vezu’ dojenja, samo bol koja me psihički i fizički iscrpila.”

Blizanci na fotografiji, Keegan i Kayden, sada imaju već godinu dana, a njezin stariji sin Tristan tri.

“Ne nedostaje mi mastitis koji je bio tako jak da sam mislila da ću umrijeti. Ne nedostaju mi napukle i krvave bradavice, iscrpljenost i suze zbog frustracija ili zavist koju sam osjećala prema onima koji su rekli da je dojenje jednostavno”, napisala je Austin kojoj je posebno teško bilo dojiti starijeg sina kojeg je rodila u Japanu, gdje je tada radio njezin suprug.

“U Japanu nije bilo toliko mogućnosti poput savjetnica za dojenje ili grupa podrške. Osjećala sam se kao da su me otpustili iz bolnice i rekli: ‘Idi. Snaći ćeš se.’”, dodaje Austin.

Starijeg sina tako je dojila četiri tjedna, dok se za blizance koje je rodila u Americi dulje pripremala i uspjela ih, uz dohranu, hraniti svojim mlijekom pet mjeseci. Priznaje kako je drugi put lakše, iako nije dojila koliko je željela.

“Bilo je strašno, bilo je teško, ali ujedno i najbolje iskustvo u mom životu”, poručila je.

Sa svojim pratiteljima redovito dijeli svakodnevicu. Tako je na Instagram profilu više puta pokazala da vježba kako bi se vratila u formu i da se ne srami viška kože i strija na trbuhu.

“Riješite se stresa, krivnje i negativnih osjećaja. Što su bolje vaše bebe, to je jača i vaša veza. Čak je i dojenje jednostavnije", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara