Mama trojice dječaka s autizmom šokantnim videom otkrila kako izgleda njen dan

Mama trojice dječaka s autizmom šokantnim videom otkrila kako izgleda njen dan
Foto: Screenshot/ Facebook

LAKSUMA Begum je 32-godišnja majka trojice dječaka s autizmom. Otkako se prije godinu dana razvela od supruga, o njima se brine potpuno sama, a nedavno je podijelila šokantan video u kojem je otkrila kako izgledaju njeni dani. Na to se odlučila nakon dugog razmišljanja i s ciljem da drugima skrene pažnju na činjenicu da joj hitno treba pomoć.

Sva trojica su mlađa od osam godina, ali ih Laksuma jedva kontrolira. Svakodnevno je čupaju, fizički napadaju, međusobno se tuku i stvaraju sveopći kaos po kući.

Štoviše, nedavno su stvari eskalirale u tolikoj mjeri da je ova majka zbog vlastite djece morala pozvati policiju u pomoć. Srednji sin Kyan ju je napao, a upravo je to bio razlog zbog kojeg je odlučila podijeliti video i podići svijest javnosti o utjecaju koji autizam može imati na cijelu obitelj.

"Moje bebe se ne mogu izraziti i to kod njih uzrokuje ozbiljnu anksioznost", opisala je majka osmogodišnjeg Caiusa, sedmogodišnjeg Kyana i petogodišnjeg Sammyja.

Iako priznaje da joj je neopisivo teško nositi se s ovom situacijom, vjeruje da su joj njena djeca dana upravo kako bi podignula svijest o autizmu. Kaže da se često osjeća kao "zatvorenica u vlastitom domu".

"Imam puno strpljenja i izdržljiva sam. Još nisam slomljena, ali ne znam koliko dugo mogu nastaviti ovako", iskreno je rekla Laksuma u razgovoru za The Sun.

Kako kaže, čak i običan izlazak iz kuće za nju je pravi izazov i primorana je vlastitu djecu voditi na povodcima kako bi bila sigurna da nijedan neće pobjeći. Zbog toga je mnogi ljudi osuđuju i nazivaju lijenom majkom iako nisu upoznati sa situacijom.

Otac dječaka s vremena na vrijeme pomaže s brigom oko njih, ali na čuvanje uvijek uzima samo jednog od sinova, dok dvojicu ostavlja majci. Kada je u pitanju briga o njima, Laksuma se prije oslanjala na pomoć susjeda ili obitelji, ali i to postaje sve teže jer su dječaci svakim danom sve nasilniji.

"Plačem svaku noć u snu i budim se plačući, ali onda se pogledam u ogledalo i samoj sebi kažem da nemam izbora i da se moram brinuti za tu djecu", ispričala je u intervjuu za ITV.

Pomoć je pokušala pronaći i u svojoj lokalnoj zajednici, gdje je pet godina upozoravala na svoju situaciju. Gradsko vijeće Newporta joj je u prosincu 2018. godine osiguralo dvije noći predaha, a onda su joj vratili djecu s obrazloženjem da se centar u kojem su bili smješteni ipak zatvara.

Zbog cijele svoje situacije, Laksuma priznaje da se najčešće uopće ne osjeća kao majka svoje djece, nego kao njihova njegovateljica te mašta o danu kada će sa svojim sinovima moći raditi uobičajene stvari koje svaka obitelj radi, ali joj je za to potrebna pomoć drugih ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara