Najplodnija žena na svijetu: Do 41. godine rodila 44 djece pa ju je suprug napustio

Najplodnija žena na svijetu: Do 41. godine rodila 44 djece pa ju je suprug napustio
Foto: YouTube/Screenshot

MARIAM NABATANZI iz Ugande prvi je put rodila u dobi od svega 13 godina. Tada je na svijet došao prvi par njezinih blizanaca. Danas ima 41 godinu, a dosad je pet puta rodila četvorke, četiri puta trojke i šest puta blizance. Nakon prvog porođaja liječnik ju je upozorio da ima neobično velike jajnike, ali i da bi korištenje kontracepcije poput pilula moglo naštetiti njezinom zdravlju.

Djeca su nastavila stizati pa je deset godina kasnije već imala 25 djece i očajnički je molila svog liječnika za pomoć kako bi prestala rađati. Unatoč tome, on joj je savjetovao da nastavi rađati.

Nažalost, njezina posljednja trudnoća, prije tri godine, završila je tragedijom. Rodila je svoj šesti par blizanaca, ali jedno dijete je preminulo, a potom ju je suprug napustio.

Naime, Mariam se s 12 godina udala za svog tada 40-godišnjeg muža, koji je otac sve djece.

"Odrasla sam u suzama, moj muž mi je priuštio mnogo patnje. Cijelo vrijeme sam provela čuvajući djecu i pokušavajući zaraditi nešto novca", ispričala je Mariam.

Ipak, nakon posljednjeg porođaja je napokon dobila potrebnu medicinsku pomoć kako bi prestala rađati.

"Njezin je slučaj genetska predispozicija za hiperovulaciju, što oslobađa više jajašaca u jednom ciklusu, a to značajno povećava šansu za višestruke porođaje", objasnio je dr. Charles Kiggundu, ginekolog iz bolnice Mulago u Kampali.

Mariam je potvrdila da su liječnici poduzeli sve mjere kako bi uklonili rizik od ponovne trudnoće. Kako kaže, liječnik joj je rekao da joj je "izrezao maternicu iznutra". Odnosno, sada su joj odstranili maternicu i neće više rađati.

Kako bi osigurala sve potrebno svojoj obitelji, ova mama radi kao frizerka i dekoraterka prostora za razna događanja te skuplja i prodaje otpadne metale. Osim toga, Mariam proizvodi vlastiti lokalni gin koji prodaje i biljne lijekove. Većina njezine plaće troši se na hranu, medicinsku njegu, odjeću i školarine kako bi osigurala da njezina djeca započnu samostalni život sa što boljim školovanjem. 

Nažalost, njezino najstarije dijete Ivan Kibuka moralo je napustiti školu kako bi joj pomagalo u podizanju obitelji.

U njihovoj obitelji su riba i meso jako rijetko na jelovniku te se smatraju poslasticom, a Mariam svaki dan koristi 25 kilograma kukuruza kako bi svojoj djeci osigurala dovoljno hrane, piše Mirror.

Osim nevjerojatne priče o trudnoćama, Mariamino djetinjstvo je obilježila tragedija. Naime, njezina majka je napustila nju i petero braće i sestara samo tri dana nakon Mariaminog rođenja. Nakon što se njezin otac opet oženio, njezina je maćeha ubila petero starije djece staklom smrskanim u hranu. 

"Imala sam tada sedam godina, bila sam premlada da bih uopće shvatila što smrt zapravo znači. Rođaci su mi rekli što se dogodilo", prisjetila se dodajući kako se spasila samo zato što je tada bila u posjetu rođacima.

Zbog osobne tragedije oduvijek je željela veliku obitelj, ali se nadala da će imati maksimalno šestero djece.

"Počela sam preuzimati odgovornost odraslih u ranoj fazi. Nisam osjetila sreću ni jednom otkad sam se rodila", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara