Najpoznatija fitness influencerica priznala s čim se suočila nakon carskog reza

Najpoznatija fitness influencerica priznala s čim se suočila nakon carskog reza
Foto: instagram

FITNESS kraljica Kayla Itsines progovorila je o izazovima s kojima se suočila nakon što je u travnju carskim rezom rodila kćer Arnu Leiu. Na Instagramu je priznala da nije mogla ustati iz kreveta ili podići čak i lagane predmete.

“Sjećam se da sam mislila da je period od 36. tjedna trudnoće do porođaja najteži za moje tijelo, ali što je teško spoznala sam tek nakon carskog reza”, napisala je na Instagramu svjetska zvijezda koja živi u Australiji.

Zapanjilo ju je koliko je toga njeno tijelo napravilo u posljednjih šest mjeseci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

“Od toga da nisam mogla uopće ustati iz kreveta ili podići bilo što do ovoga gdje sam sada je nevjerojatan napredak i ponosna sam na sebe”, rekla je Kayla pa se prisjetila prvog dana u teretani nakon što je od liječnika dobila zeleno svjetlo.

“Samo sam pokušavala hodati po traci za trčanje, mislila da nikad neću povratiti snagu koju sada imam”, dodala je Itsines koja je na listi najbogatijih Australaca zahvaljujući fitness aplikaciji i programu Bikini Body Guide.

Što je carski rez i kada se izvodi?

Carski rez je kirurški zahvat koji je alternativa vaginalnom porodu. Kirurškim rezom kože, vezivnog tkiva, maternice i plodnih ovoja dolazi se do djeteta te se ono direktno vadi. 

Pošto je riječ o operaciji, tijelo će poslije trebati više vremena da se oporavi. Majke obično u bolnici ostaju od četiri do pet dana nakon carskog reza, a da potpuno zacijele trebat će im do šest tjedana. 

Carski rez uglavnom se izvodi kada liječnici procijene da je ugrožen život majke ili djeteta. To mogu biti i slučajevi kada je beba okrenuta nogama prema dolje, a ne glavom ili kada žena nosi dvije, tri ili više beba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara