Ne zanemarujte svoj brak zbog djece

Ne zanemarujte svoj brak zbog djece

Foto: Instagram

BRAK je zajednica koja se lako može raspasti ako se u nju ne ulaže dovoljno ljubavi, poštovanja, razumijevanja i pažnje.
 
Upravo je za najveći broj razvoda glavni krivac nepažnja. Roditelji između kojih nema intimnosti ili se ona s godinama izgubila, često se razvode kada djeca postanu punoljetna jer je ljubav među njima nestala i nemaju ništa zajedničko osim djeteta.
 
Oni postaju cimeri koji samo žive u istom domu, a ustvari su potpuni stranci jedni drugima. Da se ovo ne bi dogodilo i vama, sjednite i zapitajte se kada ste posljednji put sa suprugom:
 
- sjeli i zajedno pogledali film
 
- rekli jedno drugom "volim te"
 
- otišli na ručak, u kino ili na izlet
 
- ostali sami kod kuće preko noći
 
- otišli na putovanje bez djece
 
- jedno drugo nasmijali
 
- prošetali
 
- na miru razgovarali o tome kako ste proveli dan
 
- vodili ljubav?
 
Ako ste shvatili da većinu stvari odavno niste napravili, vrijeme je da poradite na svom braku. Seksualna privlačnost između partnera održava brak i vrlo je važna, a s obzirom na to da toga nismo svjesni, zanemarujemo je. Seks je fiziološka potreba koja ako nije zadovoljena može izazvati različite probleme i kod žena i muškaraca. A znanost je dokazala da su osobe koje su zadovoljne svojim seksualnim životom, obično uspješnije i na drugim životnim poljima, a samim time su uspješnije i kada je roditeljstvo u pitanju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara