Odabrala ime kćeri koje se budućoj baki nije svidjelo, a onda otkrila i zašto

Odabrala ime kćeri koje se budućoj baki nije svidjelo, a onda otkrila i zašto
Foto: 123 RF

ODABRATI pravo ime za bebu nije nimalo lagano! Zna to jako dobro većina roditelja, pogotovo oni u čiju se odluku često znaju umiješati i drugi, najčešće bake i djedovi. 

U takvoj se situaciji našla jedna žena koja je pronašla, kako i sama kaže na Redditu, savršeno ime za svoju kćer - Catalina. 

"Ime smo odabrali u čast prijateljice koja je nedavno preminula. No kad sam rekla svojoj majci za to, nije joj bilo nimalo drago, štoviše, ozbiljnim mi je tonom rekla kako ne mogu tako nazvati dijete. Uskoro sam otkrila i razlog zašto je tome tako. Naime, te godine kada sam se rodila, moj otac je imao aferu sa ženom po imenu Catalina koja je trajala tri mjeseca i gotovo razorila brak mojih roditelja", napisala je na forumu.

"Suprug smatra da je to nešto što moja majka mora preboljeti, no teta pak misli da bi bakini osjećaji trebali utjecati na našu odluku. No ja mislim da ću dijete ipak nazvati Catalina", dodala je u svojoj objavi.

Većina joj je ljudi na opisanu situaciju predložila da pronađe drugo ime za dijete.

"Znam da je tvoje dijete, no želiš li zaista da ono tvoju majku podsjeća na bolne uspomene svaki put kada je vidi ili čuje njezino ime?" bio je jedan od komentara.

"Postoji jako malo situacija u kojima bih rekao da netko treba promijeniti odluku o imenu djeteta. Ovo je jedna od njih", napisao je jedan od korisnika foruma. 

"Ovo je užasno sebično od vas. Vašoj će majci biti teško doslovno svaki put kada vidi unuku", dodao je drugi. 

Nakon svih tih komentara roditelji su odlučili nazvati dijete srednjim imenom ženine majke, što je buduću baku duboko ganulo i rasplakalo, dok su ime Catalina odlučili skratiti na Cat i dati ga kćeri da ga nosi kao vlastito srednje ime.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara