Ova mama će izgubiti zube i oslijepiti kako bi provela više vremena s djecom

Ova mama će izgubiti zube i oslijepiti kako bi provela više vremena s djecom
Foto: Facebook

MAJKA koja boluje od raka odlučila je izdržati gubitak vida i gornjih zubi zbog radioterapije, samo kako bi mogla malo više vremena provesti sa svojom djecom.

37-godišnju Kerry Borlase liječnici su nakon pregleda poslali kući unatoč tome što je tvrdila da joj nešto blokira nos. Šest mjeseci kasnije, napravila je biopsiju koja je otkrila da ima veliki kancerogeni tumor iza nosa i oka, prenosi portal LADBible.

"Imala sam napadaj panike u čekaonici kad sam išla po rezultate biopsije. Liječnik me odveo u sporednu sobu i kad mi je rekao da imam rak, bila sam histerična i skroz sam se izgubila. Odmah su mi zakazali termin za operaciju i tumor mi je uklonjen. Kirurg je bio uvjeren da ga je uspio u potpunosti ukloniti", rekla je Kerry.

Unatoč operaciji kojoj je podvrgnuta prošli mjesec, potreban joj je niz radioterapija kako bi se smanjile šanse da se rak vrati, jer bez radioterapije vjerojatnost da će se rak vratiti je 50%, a s terapijom se smanjuje na 20%. 

"Donijela sam tešku odluku da se podvrgnem terapiji. Radije bih izvadila pola zuba i oslijepila nego da me vlastita djeca pokopaju", rekla je.

Radioterapija će joj uništiti gornje desni i uzrokovati da izgubi vid

Problem je u tome što će liječenje uništiti gornje desni i, vjerojatno, uzrokovati da izgubi vid u desnom oku.

"Radioterapija će mi uništiti gornje desni jer mora biti lokalizirana na mjestu gdje je rak, tako da ću naredne srijede ukloniti sve gornje zube, a kako se rak proširio iza mog desnog oka, vrlo je vjerojatno da ću izgubiti vid na tom oku", rekla je.

Kerry kroz ovo sve ne prolazi sama.

"Moj partner Rob mi pruža veliku podršku u svemu. Oboje smo morali odustati od posla tako da nam je sada još teže", rekla je.

Osim partnera Roba, Kerry ima podršku obitelji i prijatelja koji su čak pokrenuli crowdfunding kampanju u nadi da će im donacije pomoći s troškovima putovanja i liječenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara