Ovaj bi video mogli nazvati pogledom na idealan porod

Ovaj bi video mogli nazvati pogledom na idealan porod

Screenshoot: Facebook 

ŽENA može provesti svoj porod onako kako joj prirodno dođe, a da uz sebe ima stručan tim tek kao moralnu podršku i sigurnost. Ako nema iznenadnih komplikacija, ako baš sve teče po planu, a veliki broj žena rađa upravo tako, nema ni smisla da baš cijeli porod vode babice ili liječnici koji će požurivati porod. 

Ovaj video doslovno bi se mogao nazvati pogledom na idealan porod. Doduše, nenaviknutima na publiku prilikom ovog vrlo intimnog čina, ova scena mogla bi izazvati svakakve reakcije, ali znajte - u suvremenom svijetu ne postoje ni tolike zapreke da na porodu sudjeluje svatko koga majka želi uz sebe (bolnica ne određuje točan broj "pratitelja") niti je to više tako nenormalno, posebno nakon što su mnoga istraživanja pokazala niz prednosti, ne samo za majke, već i za prisutnu djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>>Puno za i malo protiv - Biste li dali svojoj djeci da prisustvuju vašem porodu<<<

Naravno, mi u Hrvatskoj i dalje ćemo vjerojatno biti glasni protivnici i kućnih poroda (zbog sigurnosti) i publike (zbog krivog shvaćanja da će pogled na mamu koju boli izazvati traume kod djece), pa kad krenete gledati snimak, pokušajte ne promatrati iz takvog kuta.

>>>Velike seke prerezale vrpcu petom i posljednjem djetetu Jamieja Olivera<<<

Kada otklonimo predrasude, vidjet ćemo divan, opušten porod i svjedočanstvo da žena zaista može učiniti sve sama. Posebno ako je pritom nitko ne požuruje, ne stavlja na drip, ne tjera na tiskanje, ne pokušava požuriti niti jednu fazu rađanja - onda ženi ne ostaje ništa drugo nego da sluša samu sebe i donese bebu na svijet, u pozi i s tempom koje sama instinktivno osjeća kao najbolje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara