Ovo su imena zbog kojih roditelji najviše žale jer su ih odabrali za svoju djecu

Ovo su imena zbog kojih roditelji najviše žale jer su ih odabrali za svoju djecu
Foto: Pexels

ODABIR imena za dijete je težak zadatak. Neki roditelji mjesecima razmišljaju prije nego što donesu odluku, drugi to učine takoreći preko noći. Postoje i oni koji zbog svog izbora žale, otkriva istraživanje tvrtke Gigacalculator.

Čak 73 posto od 5842 ispitanika kaže da su se sjetili bolje ideje nakon što su već dali djetetu ime, a 30 posto priznaje da smatraju da nisu dovoljno razmišljali o toj temi.

Najčešće žale zbog svog izbora jer smatraju da ime ne pristaje njihovom djetetu. Drugi su promijenili mišljenje nakon što su prijatelji ili slavne osobe odabrali isto ime za svoje dijete.  32 posto ističe da su požalili jer dijete zbog imena zafrkavaju u školi.

Muško ime zbog kojeg najčešće žale je Hunter (32 posto), a slijede Jaxon (29 posto) i Carter (28 posto). Tu su i Tobias, Oliver, Grayson, Felix, Jasper, Sonny i Dexter. 

Kad su u pitanju djevojčice, 35 posto roditelja koji su djetetu dali ime Aurora danas žale zbog toga, kao i 32 posto onih čiji je izbor bio Arabella i 28 posto onih koji su se odlučili za Lyla. Slijede Amber, Edith, Maryam, Harriet, Summer, Delilah i Gracie.

Roditelji su upitani i koja imena nikad ne bi birali za dijete. Za dječake to su Boris i Donald, a za djevojčice Karen, Isis i Meghan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara