Princ George polazi satove baleta i uživa u njima, otkrio je njegov otac

Princ George polazi satove baleta i uživa u njima, otkrio je njegov otac
Foto: EPA-EFE

PLES je za većinu djecu prirodan. Plešu i prije nego što počnu trčati i uživaju uz glazbu, no s godinama se često počinje njegovati samo među djevojčicama. 

Ipak, to ne vrijedi u slučaju petogodišnjeg princa Georgea koji je ove godine krenuo u drugi razred privatne škole, a balet je jedna od vještina koje mora usvojiti.

Da u tome uživa, otkrio je njegov otac, vojvoda od Cambridgea. U razgovoru s 14-godišnjim Juniorom, šampionom modernog freestyle plesa, priznao je da ga to jako veseli.

“George također pleše, voli to”, rekao je princ William u videu koji je objavila Kensingtonska palača. 

Princ William pojasnio je kako on nije najvještiji kada je ples u pitanju, ali njegova majka, princeza Diana, uživala je plešući.

“Moja majka je uvijek plesala, stvarno je to voljela. A ako je to nešto što voliš, radi to i dalje. Nemoj da ti nitko kaže drugačije. Drži se toga”, poručio je William mladom Junioru.

U školi koju pohađa princ George, balet je dio kurikuluma i 35 minuta tjedno posvećeno je ovoj aktivnosti.

Huffington Post piše kako 3,5 milijuna djece u Americi pohađa satove plesa, ali samo deset posto od tog broja čine dječaci. 

“Dječaci koji plešu balet nailaze na ogroman otpor od obitelji, prijatelja i društva u cjelini”, rekao je Scott Gormley koji piše za Huffington Post, a njegov sin ujedno pleše balet.

Iako Gormley podržava svog sina, to često nije slučaj. 

“Doug Risner, profesor plesa na Sveučilištu u Detroitu, kaže da samo 32 posto plesača priznaje kako su imali podršku svojih očeva. Njegovo istraživanje pokazalo je da su majke imale ključnu ulogu u inicijalnom interesu djece prema plesu, ali i kasnije kada ih je trebalo podržati”, kaže Gormley.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara