Roditelji milenijalci djecu ne potiču dovoljno na igru, potvrdilo istraživanje

Roditelji milenijalci djecu ne potiču dovoljno na igru, potvrdilo istraživanje
Foto: 123RF

NOVO istraživanje Međunarodne asocijacije proizvođača igračke opreme pokazalo je da roditelji milenijalci ne potiču dovoljno djecu na igru. U istraživanju je sudjelovalo tisuću američkih roditelja, kako bi otkrili generacijske razlike u stavovima o igranju. 

Roditelji rođeni u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata do početka šezdesetih, takozvani boomers roditelji, slažu se da djeca od igre imaju fizičke koristi, i to njih 93 posto, socijalne - njih 87 posto, emocionalne - 85 posto i kognitivne - 80 posto. 

Kod milenijskih roditelja ove su vrijednosti manje. Oni smatraju da djeca najviše imaju socijalne koristi od igre i to njih 75 posto, fizičke koristi 74 posto, kognitivne 68 posto i emocionalne 65 posto. 

Djeca milenijalaca gotovo dvostruko više vremena provode igrajući se u zatvorenom prostoru nego djeca boomersa. Milenijski roditelji imaju 73 posto veću vjerojatnost da će planirati vrijeme za igru, za razliku od boomersa gdje ta vjerojatnost iznosi samo 45 posto. 

"Djeca milenijalaca provode više vremena u svoja četiri zida jer su i oni sami tako živjeli. Masovno prihvaćanje tehnologije i korištenje mobitela razvilo se u epidemiju. Ekrani se doslovno natječu s prirodom", rekao je Tom Norquist, predsjednik odbora za marketing Međunarodne asocijacije proizvođača igračke opreme te dodao da su poruke zamijenile razgovor licem u lice i to je jedan od razloga zašto ljudi više vremena provode u zatvorenom prostoru. 

   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara