Roditelji, ne brinite se: Znanost tvrdi da je neuredna kuća znak kreativnosti

Roditelji, ne brinite se: Znanost tvrdi da je neuredna kuća znak kreativnosti
Foto: 123RF

POD stresom ste jer imate osjećaj da vam je kuća uvijek neuredna unatoč trudu koji ulažete u čišćenje? S time se može poistovjetiti većina roditelja.

No studija liječnice Kathleen Vohs s Carlson School of Managementa Sveučilišta u Minnesoti otkrila je da vam život u neurednom domu pomaže da prigrlite nove stvari i dođete do kreativnih ideja!

Naime, tijekom niza eksperimenata istraživači su otkrili da ljudi koji žive u "kaosu" i neurednim domovima imaju veću vjerojatnost da rade u dobrotvorne svrhe, rado pronalaze nova rješenja za stare probleme i žele isprobati novu hranu, prenosi Practical Parenting.

"Čini se da neuredno okruženje nadahnjuje ljude da napuste tradiciju, što može donijeti osvježenje u životu", rekla je Kathleen Vohs te objasnila: "Suprotno tome, uredno okruženje potiče slaganje i igru ​​na siguran način."

Dakle, čini se da ako želite da vaša djeca postanu kreativne, velikodušne odrasle osobe koje su spremne prihvatiti nove izazove - nemojte dopustiti da vas brinu razbacane igračke.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara