Roditelji posramili majku jer se njena djeca nisu ustala starijoj putnici u busu

Roditelji posramili majku jer se njena djeca nisu ustala starijoj putnici u busu
Foto: 123RF

MAJKA troje djece izazvala je žustru raspravu. Na roditeljskom forumu Mumsnet objasnila je da se starija gospođa žalila jer joj njena djeca stara četiri i šest godina nisu ustupila mjesto za sjedenje.

Majka je pojasnila kako je ona stajala i držala kolica u kojima je bila beba, a pritom nije mogla primiti i mlađu djecu pa ih je posjela.

“Djeci uvijek govorim da sjede jer smo već imali incident u kojem je autobus naglo zakočio i sin mi je pao i udario glavom o pod”, napisala je.

Zbog reakcije 60-godišnjakinje koja je negodovala tijekom cijele vožnje, majka je odlučila pitati druge roditelje kako bi postupili.

“Trebaju li mala djeca ustati starijima u autobusu?” upitala je.

Drugi roditelji kažu kako treba uzeti u obzir situaciju i dob djece. 

“Ako je moguće, sjela bih i stavila dijete na krilo, vožnja na nekim relacijama jednostavno nije sigurna da bi tako mala djeca stajala i držala se za rukohvat”, mišljenje je jedne majke.

“Svatko tko ima rizik od padanja bi trebao sjediti ako je to moguće. Ako starija gospođa doista nije u stanju stajati, treba joj ustupiti mjesto, ali onda očekujem da se netko mlađi digne i ustupi mjesto mom djetetu da ne bi palo i ozlijedilo se”, smatra druga.

Bilo je i onih koji smatraju da je majka pogriješila.

“Očekujem da se šestogodišnjak ustane starijem putniku. To je osnovno pravilo ponašanja. Može li vaše dijete voziti bicikl? Onda ima osjećaj i za ravnotežu”, upozorio je jedan korisnik, a drugi dodao: “Ako je žena starija, mogla je pasti i ozbiljno se ozlijediti te ostati trajno nepokretna. Očekujem da se dijete ustane”.

“Ponekad se mlađi putnici ne ustaju ženama u visokom stupnju trudnoće, ne čudi me”, zaključak je još jedne majke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara