Slavna glumica odrasla u Africi pa otkrila kako je to utjecalo na njezin odgoj djece

Slavna glumica odrasla u Africi pa otkrila kako je to utjecalo na njezin odgoj djece
Foto: EPA-EFE

CHARLIZE Theron ima dvije posvojene kćeri koje su crnkinje, osmogodišnju Jackson i petogodišnju August.

Slavna glumica je djetinjstvo provela u Sjevernoj Africi, gdje je živjela za vrijeme epidemije AIDS-a te tijekom aparthejda, sustava rasne segregacije koji je odvajao crno od bijelog stanovništva, a koji je ukinut početkom 90-ih. Nažalost, ne bez borbe. Theron se u posljednjem intervjuu prisjetila kako je u zemlji tada "gotovo izbio građanski rat".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

No, glumica je odlučila iskoristiti svoje iskustvo kako bi kćerima objasnila što se trenutno događa u svijetu, od koronavirusa pa sve do nedavnih protesta zbog smrti Afroamerikanca Georga Floyda.

"Doživjela sam flashback kada sam se prisjetila: 'Bože moj, imala sam osam godina kada je epidemija AIDS-a pogodila Južnu Afriku", rekla je Theron za Today.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

"(Razmišljanje o djetinjstvu) na čudan mi je način pomoglo da se orijentiram kako s djevojkama razgovarati o onome što se upravo događa a da ih pritom ne uplašim, ali i da bude iskreno", objasnila je glumica.

Theron je dodala i da je jedna od njezinih kćeri osjetljivija na ono što se događa u društvu, dok je druga više proaktivna.

Tijekom karantene uzrokovane koronavirusom Theron više vremena provodi kod kuće sa svojim djevojčicama, ali kao i mnogi roditelji, smatrala da je obrazovanje kod kuće najizazovniji dio.

"Bilo je to nevjerojatno stresno vrijeme za mene", priznala je te dodala kako bi radije snimala akcijske filmove bez prestanka umjesto da još jednom mora proći kroz izazove škole od kuće.

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara