Slavne mame otkrile kako podučavaju djecu o posljedicama koje izaziva rasizam

Slavne mame otkrile kako podučavaju djecu o posljedicama koje izaziva rasizam
Foto: Instagram

MNOGE slavne osobe javno su reagirale na krizu izazvanu ubojstvom Georgea Floyda, a neke su na društvenim mrežama otkrile i načine na koji obrazuju svoju djecu o rasizmu i njegovim posljedicama.

Victoria Beckham

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Victoria Beckham (@victoriabeckham)

Victoria Beckham otkrila je da su nakon ubojstva Georgea Floyda ona i suprug David odlučili sjesti sa svojom djecom i razgovarati o rasizmu.

"Nemoguće je ne biti duboko dirnut tragičnom smrću Georgea Floyda. Mnogo sam razmišljala o tome, a kao majku četvero djece najviše me dirnulo to koliko je važno da ne sjedimo i promatramo sve sa strane, a da ništa ne radimo. Kao obitelj ovaj smo vikend proveli puno vremena razgovarajući i čitajući o tom pitanju", napisala je modna dizajnerica.

Otkrila je i da su njezina djeca bila šokirana stvarima koje se događaju.

Reese Witherspoon

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Reese Witherspoon je na Instagramu otkrila da je njezin sedmogodišnji sin tijekom večere pitao što je uznemirilo toliko ljudi u posljednje vrijeme. Nagrađivana glumica dodala je da mu je ispričala o tragičnoj smrti Georgea Floyda, priznajući da je riječ o stvari koja lomi srce. Dodala je da građani moraju "biti odgovorni za ono što se događa u njihovoj zemlji".

"Odrastajući sam odlazila u crkvu. Učili su nas da smo svi isti u očima Božjim. Svi dišemo isti zrak. Svi smo krvarili istom krvlju. Ali to nije ono što sam odrastajući gledala. Bilo mi je teško pomiriti razliku između onoga što sam učila u crkvi i onoga što vidim u svijetu. Ne želim to za moju djecu. Ili za tvoju", jasno je poručila.

"Molim vas, razgovarajte sa svojom djecom o rasizmu, privilegiranju, bahatosti i mržnji. Ako ne razgovarate s njima, netko drugi hoće", pozvala je svoje pratitelje.

Vanessa Bryant

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Vanessa Bryant 🦋 (@vanessabryant)

Vanessa Bryant na Instagramu je podijelila dirljivu ilustraciju koja je istaknula važnost podučavanja djece nepravdi. Uz slike srca, kuće i globusa, riječi uz svaku glase: "Dok ovdje ne popravite stvari [srce] i ne adresirate ih ovdje [dom], ovdje se [svijet] ništa ne mijenja."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara