Smiješne i čudne stvari koje svi roditelji rade

Smiješne i čudne stvari koje svi roditelji rade
Foto: 123RF

NARAVNO da nikada niste htjeli i sami biti TAJ roditelj, ali život je imao druge planove.

Postoje neke univerzalne istine koje saznate tek kada postanete roditelji: bez obzira na to koliko grickalica spakirali, nikada ih nećete imati dovoljno prilikom izlaska iz kuće, filmovi koje ste bezbroj puta pogledali odjednom će postati "prestrašni" i nikada nećete moći sa sigurnošću reći od čega je nastala mrlja na odjeći vaše djece.

No, postoje i brojne smiješne i čudne navike koje svi roditelji prakticiraju. 

I dalje koristite nadimke koje ste svojoj djeci dali dok su bili bebe, iako su odrasli

Ti nadimci su toliko slatki i simpatični, osobito ako su ih vaša djeca smislila sama za sebe, da ih je gotovo grijeh prestati koristiti.

Partnera ili partnericu oslovljavate s "tata", odnosno "mama"

Da, čak i onda kada vaše djece nema u blizini.

Stalno sve članove obitelji ispitujete trebaju li ići u kupaonicu

Kad su djeca mala, osobito u fazi odvikavanja od pelena, roditelji se očajnički trude uputiti ih u kupaonicu prije nego što ih stave u autosjedalicu ili na spavanje. No, zanimljivo je da mnogim roditeljima ta navika ostaje čak i ako je prošlo više od deset godina otkad njihova djeca ne nose pelene.

Njuškate svoju djecu

Klincima nikada ne možete vjerovati na riječ pa je uvijek pametno uz pomoć njuha provjeriti je li na njihovom licu zaista čokolada ili nešto drugo...

Kolica za kupovinu vozite naprijed-nazad, baš kao što to radite s dječjim kolicima

Nakon što ste proveli godinu ili dvije uspavljujući dijete upravo na ovaj način, nije ni čudno što vaš mozak ne želi odustati od usvojene navike.

Dlanovima prekrivate oči djeteta dok gledate filmove

Naravno, ne možete zaštititi svoju djecu od apsolutno svega, ali nesvjesno ćete se potruditi to napraviti kad god se pojavi čudovište na TV ekranu.

Nagovarate djecu da se obuku toplije čak i kada nije hladno

Kada postanete roditelj, potpuno vam je logično na svako putovanje, čak i usred kolovoza, ponijeti i nekoliko džempera "za svaki slučaj".

"Testirate" hranu umjesto djece

Je li preljuto, preslatko, prevruće...

Nagovarate djecu da se igrate "tihe igre"

Čak i najmirnija djeca ponekad rade buku. Da biste izbjegli ovu, za vaše uši, bolnu pojavu, vjerojatno ćete im predložiti da igrate "tihu igru". Naravno, ona podrazumijeva natjecanje u tome tko će uspjeti duže biti tiho, piše Best Life.

Uvjeravate svoju djecu da ste alergični na kućne ljubimce

Čak i ako to nije istina, roditelji oduvijek pokušavaju svojoj djeci prodati upravo ovu priču. Tako nastoje izbjeći prisilno proširenje obitelji za još jednog životinjskog člana o kojem će na kraju oni morati voditi brigu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara