Tata otkrio da petogodišnji sin ručnikom pokušava oguliti kožu nakon ružnih komentara

Tata otkrio da petogodišnji sin ručnikom pokušava oguliti kožu nakon ružnih komentara
Foto: Pexels

DJEČAK iz Cambridgea odlučio se na očajnički potez. Njegov otac Isaac otkrio je da je ručnikom pokušao izribati kožu nakon što ga vršnjakinja nije pozvala na rođendan zbog boje kože, piše Cambridgeshire Live.

"Prije otprilike godinu dana morao sam s petogodišnjim sinom razgovarati o rasi. Ušao sam u kupaonicu i pronašao ga pod tušem kako snažno trlja kožu", ispričao je otac.

Sjeo je s njim i njegovom majkom te ga upitao zbog čega to radi.

"Njegov odgovor me uznemirio. Požalio mi se da ga djevojčica nije pozvala na rođendan zbog boje kože pa se nadao da će posvijetliti ako je bude snažno trljao", dodaje otac.

Bio je ljutit, ali je odlučio pokušati mu pomoći izgraditi samopouzdanje. Par je dječaku počeo pokazivati ljude različitih rasa i objašnjavati mu da je svatko jedinstven.

"U divnom svijetu kojem smo se nadali ne bi se trebao nositi s ovakvim stvarima u svojim godinama. Na neki način mi je drago da se to dogodilo jer nije toliko utjecalo na njega. Nije to shvatio kao što bi odrasla osoba", smatra Isaac.

Ovaj incident pomogao je dječaku da shvati što je doista važno, a to su emocionalno i tjelesno zdravlje, a ne boja kože, zaključio je otac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara