Tata troje djece otkrio što bi poručio mlađem sebi i želi da ga čuju svi očevi

Tata troje djece otkrio što bi poručio mlađem sebi i želi da ga čuju svi očevi
Foto: Facebook

29-GODIŠNJI Ted Gonder otac je troje djece. S 24 godine nije ni sanjao da će sa suprugom Franziskom u kratkom roku osnovati peteročlanu obitelj, a kroz cijeli period puno je toga naučio. 

Iskrenom objavom otkrio je što bi poručio mlađem sebi. To je zapravo poruka svim očevima kako se odnositi prema partnerici od pozitivnog testa na trudnoću, pa i kasnije, kad beba stigne na svijet.

“Žena nosi bebu u trbuhu devet mjeseci. Zato je vi nosite na svom trbuhu devet mjeseci kad god imate priliku. Ne samo da ćete njoj pomoći da se oporavi, nego ćete se povezati s djetetom kako ne možete ni zamisliti”, napisao je Ted.

“Žene doje i to je divno i ispunjava ih, ali i iscrpljuje. Zato promijenite svaku pelenu koju možete. Od prve pa nadalje. Brzo ćete zaboraviti da je to odvratno, a supruga vam se neće moći požaliti da ste odsutni i ne pružate joj podršku”, dodao je.

Nakon toga je poručio da partnerice ujutro dočekate sa šalicom beskofeinske kave.

“Cijelu noć je bila budna i hranila dijete i to će joj pomoći da počne dan.”

Osim toga, navodi da je važno boljoj polovici dati do znanja da je lijepa jer su žene nakon porođaja kritične prema svom tijelu i nesigurne.

“Podsjetite je da je superheroj. U njoj su se doslovno pomaknuli svi organi i dobila je 20 kilograma da bi na svijet donijela dijete koje je vaš dar. Pomozite joj da prevlada probleme i fokusira se na pozitivne ciljeve”, kaže Gonder.

Posljednji njegov savjet nije ništa manje važan od prethodna četiri.

“Hormoni luduju i prije i nakon porođaja. Ponekad neće biti svoja i reći će stvari koje uopće ne bi izgovorila da nije pod utjecajem hormona. Sjetite se da vi sada morate biti stijena. Ona će ubrzo biti ona stara i sigurno želite da vam bude zahvalna što ste bili snažni kad ona nije”, zaključio je. 

Njegova objava prikupila je hrpu reakcija, a Tedu su se mnogi stranci zahvalili na emotivnoj poruci koju je prenio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara